Η ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΤΙΠΟΤΕΝΙΩΝ

Sat May 2020
Η ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΤΙΠΟΤΕΝΙΩΝ
Ένας άνθρωπος – κατά τη δική μου άποψη – θεωρείται τιποτένιος όταν κοροϊδεύει και κάνει τους άλλους ανθρώπους να πιστέψουν ότι είναι κάτι που πραγματικά δεν είναι.
 
Μεγαλύτερο παράδειγμα τέτοιων ανθρώπων στην ιστορία είναι ο Χίτλερ.
 
Έχουμε άπειρα τέτοια παραδείγματα τιποτένιων ανθρώπων όχι μόνο στην καθημερινότητα μας αλλά κυρίως στην πολιτική και ειδικότερα όταν πολιτικά τιποτένιοι διορίζονται επικεφαλής μεγάλων σχημάτων στον ιδιωτικό τομέα.
 
Όχι για τις ιδιότητες τους αλλά για τις γνωριμίες τους που φυσικά, είναι παρόμοιας ποιότητας με τους ιδίους.
 
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν και χρησιμοποιούν σαν άμυνα για την κενότητα τους, παιχνίδια δύναμης, στάτους, επιρροής και image making.
 
Απλά, για την ιστορία σας υπενθυμίζω ότι είμαι ο πρώτος στην Ελλάδα που έγραψε βιβλίο γύρω από αυτό το θέμα το 1991. (Δείτε εδώ https://www.akis-angelakis.com/product/image-making-gia-ton-epicheirimatia-kai-ton-polit/ )
 
Οι τιποτένιοι αυτού του είδους χρησιμοποιούν την υπεροψία, την βλοσυρότητα και τη σοβαροφάνεια σαν επικάλυψη της κενότητας που κρύβεται μέσα τους.
 
Με αυτό τον τρόπο επηρεάζουν και εντυπωσιάζουν δυο κατηγορίες ανθρώπων.
 
Η πρώτη κατηγορία είναι των ευκολόπιστων, αφελών, αγνών ανθρώπων που πιστεύουν και εντυπωσιάζονται από οτιδήποτε «λάμπει».
 
Η δεύτερη κατηγορία είναι ανθρώπων ίδιους με αυτούς που μοιράζονται μαζί τους τα ίδια σκοτεινά, ένοχα κίνητρα προκειμένου να αναρριχηθούν σε θέσεις που δεν τους αξίζουν και εξουσίες που θα καταχραστούν.
 
Πραγματικά με θλίβει που μια χώρα σαν την δική μας, αιώνες τώρα, ταλαιπωρείται από τέτοιους ανθρώπους.
 
Έχω μακριά λίστα ονομάτων να σας δείξω αλλά δυστυχώς, είμαι οικονομικά ανίσχυρος να υποστώ το πλήθος των μηνύσεων που θα μου υποβάλλουν αναζητώντας τεράστιες αποζημιώσεις για την δήθεν ζημιά που υπέστησαν από τα γραφόμενα μου.
 
Περιορίζομαι απλά, στο να υπενθυμίσω σε όλες και όλους σας να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας σε κάθε λογής «φελλούς» γιατί όπως έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν, οι φελλοί επιπλέουν στις φουρτούνες!