ΟΙ "ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ" ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Fri Oct 2016
Ο φιλόσοφος Χένρυ Ντέϊβιντ Θορώ είχε πει κάποτε ότι "η πλειοψηφία των ανθρώπων ζει ζωές ήρεμης απόγνωσης".
Η "ήρεμη απόγνωση" για μένα, είναι η ζωή που ζεις ενώ δεν τη θέλεις. Είναι η ζωή του ανθρώπου που έχει μάθει να ζει με πολύ λιγότερα από αυτά που αξίζει και παράλληλα, γκρινιάζει γι αυτό, χωρίς όμως, να κάνει κάτι.
Είναι αυτή η κατηγορία ανθρώπων που ζουν σαν "υπνοβάτες" στη ζωή αυτή.
Το αληθινό δράμα είναι ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν την ψευδαίσθηση ότι προσπαθούν...
Και το να ζεις σαν υπνοβάτης ενώ είσαι ξύπνιος, είναι η μεγαλύτερη αμαρτία που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και η χειρότερη προσβολή για τον ίδιο το Θεό!
Δεν είμαστε πλασμένοι για να ζούμε σαν υπνοβάτες!
Αν θέλεις επιτυχία, καταξίωση, ευημερία και χρήμα στη ζωή σου (χωρίς φυσικά να παραλείπω την καλή υγεία), ένα είναι σίγουρο: Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι για να ακολουθήσεις είναι το μονοπάτι της "ήρεμης απόγνωσης" δηλαδή της "υπνοβασίας" στο τρόπο που ζεις, λειτουργείς και αντιδράς.
Φίλες και φίλοι, κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ημερομηνία "λήξης". Το θέμα είναι ότι αυτή η ημερομηνία δεν ξέρουμε πότε θα έρθει για κάθε ένα και κάθε μία από εμάς.
Κι όταν έρθει, μια από τις ερωτήσεις που θα χρειαστεί να απαντήσουμε ώστε να κριθούμε αν θα πάμε στον παράδεισο ή την κόλαση, μπορεί να είναι :
"Έζησες τη ζωή σου δημιουργικά, έτσι όπως πραγματικά λαχταρούσε η ψυχή σου;"
Ποτέ δεν είναι αργά μέχρι να έρθει αυτή η ημερομηνία "λήξεως" να αρχίσουμε να ζούμε, να δημιουργούμε, να τολμούμε, να προσπαθούμε να ομορφύνουμε αυτή τη ζωή και να επεκτείνουμε τον εαυτό μας αντί να τον συρρικνώνουμε.
Στις επιτυχίες σας!
(Έχω εκπαιδεύσει και εξακολουθώ να εκπαιδεύω χιλιάδες επαγγελματίες, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων με απτά αποτελέσματα μεγάλων επιτυχιών. Έχω φτιάξει μακροχρόνια  εκπαιδευτικά προγράμματα για αρκετές πολυεθνικές & Ελληνικές εταιρίες.   Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και για λογαριασμό της δικής σας επιχείρησης.  Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά! Αν συγκεντρώσετε μια ομάδα από 8 μέχρι 20 άτομα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  Coaching που να  είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ επιτυχίας.  Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ:http://www.akis-angelakis.com/component/content/article/736-lcoaching-r.html )