Η Καταστροφική Δύναμη της Αρνητικής Σκέψης!

Sat Feb 2019
Η Καταστροφική Δύναμη της Αρνητικής Σκέψης!
Ένα επιστημονικό σεμινάριο που σας βοηθά να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε και να γίνετε περισσότερο δημιουργικοί και νικηφόροι με τις αποφάσεις και τις δράσεις σας!

ΑΛΛΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΥΚΟΛΟ!

Αν κάποιος με ρωτήσει "Πως πάνε με τα πόδια από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη;" θα του απαντήσω "Βγες στην Εθνική Οδό, μη στρίψεις πουθενά και θα φτάσεις στη Θεσσαλονίκη".
Απλό είναι.
Είναι όμως, εύκολο;
Το ίδιο συμβαίνει όταν συμβουλεύεις έναν άνθρωπο να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται αν η ζωή του δεν είναι έτσι όπως επιθυμεί.
Απλά, συμβουλεύεις κάποιον ότι το να αλλάξει τις σκέψεις που κάνει θα επιφέρει αλλαγές στη ζωή του.
Φυσικά και θα επιφέρει.
Είναι όμως εύκολο;
Καθόλου! Γιατί πολλές από τις σκέψεις που κάνουμε - ειδικά τις αρνητικές σκέψεις που είναι και οι πιο καθηλωτικές - πηγάζουν από εμπειρίες, αναμνήσεις, βιώματα και επεξεργασίες που βρίσκονται καλά κρυμμένες μέσα μας.
Για να τις ανακαλύψεις, να τις εντοπίσεις, και να τις καταπολεμήσεις χρειάζεται εκπαίδευση, προσπάθεια και στρατηγική.
Αυτά τουλάχιστον μαθαίνουμε όλοι εμείς που έχουμε σπουδάσει το αντικείμενο της ψυχολογίας σε κάθε της επιστημονική μορφή.
Επειδή λοιπόν, η απαλλαγή από τις αρνητικές σκέψεις απαιτεί προσπάθεια και γνώση, έχω δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα σύντομο, απλό και πολύ πρακτικό σεμινάριο μέσα από το οποίο σας δίνω όλες τις κατευθυντήριες τεχνικές, έτσι όπως τις χρησιμοποιούμε στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία και όχι μόνον, για να μπορείτε εφαρμόζοντάς τις στην καθημερινότητά σας να καταπολεμήσετε και σταδιακά, να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις.
Η Καταστροφική Δύναμη της Αρνητικής Σκέψης!
ΟΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ…
Το ήξερες ότι πολλές φορές, η  αναποφασιστικότητα είναι απόρροια φόβου;
Ο φόβος είναι ένα δύσκολο συναίσθημα που είναι αποτέλεσμα αρνητικών σκέψεων που «αναμασάς» στο μυαλό σου, πολλές φορές χωρίς καν να το συνειδητοποιείς.
Και οι αρνητικές σκέψεις γίνονται δυο φορές πιο επικίνδυνες γι’  αυτόν που τις κάνει όταν δημιουργούνται «αυτόματα» μέσα στο μυαλό.
Όταν έρχονται με ριπή οπλοπολυβόλου, από το πουθενά και σε κάνουν να χάνεις τον προορισμό σου, τον προσανατολισμό σου προς την κατεύθυνση των ονείρων και των στόχων σου.
Η αποφασιστικότητα είναι αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης και αντιμετώπισης των αρνητικών μας σκέψεων.
Είναι η κυριαρχία της λογικής και της τόλμης στο σκοτάδι και την απελπισία που δημιουργούν οι αυτόματες αρνητικές σκέψεις.
Εκείνες ο σκέψεις που μας κάνουν να νιώθουμε συναισθήματα και να πράττουμε πράγματα που είναι επιζήμια για εμάς σε επίπεδο υγείας, εργασίας, σχέσεων, οικονομικών, επιλογών κ.λπ.
Η τραγωδία είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται χωρίς να γνωρίζουν και πολλά πράγματα γύρω από τους "μηχανισμούς" του μυαλού που παράγουν αυτές τις σκέψεις.Με άλλα λόγια, δίνουν μάχες που δεν κερδίζονται.Μετά από κάμποσα χρόνια σπουδών, μελέτης και πρακτικής στην εκπαίδευση ενηλίκων, το life & business coaching και την ψυχοθεραπεία, έχω δημιουργήσει ένα συστηματικό τρόπο για να προστατεύουμε τον εαυτό μας από τις "αρνητικές" σκέψεις που κάνουμε.Να τις αντιλαμβανόμαστε, να τις σταματάμε και να τις "σβήνουμε" κυριολεκτικά από το μυαλό μας.Αυτό και διδάσκω πρακτικά στο σεμινάριο
Η Καταστροφική Δύναμη της Αρνητικής Σκέψης!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ» ΣΚΕΨΕΙΣ
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε τον περισσότερο καιρό!
Ταυτιζόμαστε με τις σκέψεις που κάνουμε!
Κι αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις αρνητικές σκέψεις.
Αλλοίμονο σ’ εκείνους που σκέφτονται συνέχεια αρνητικά.
Οι αρνητικές σκέψεις είναι σαν μια βόμβα μεγατόνων!
Μέσα στις αρνητικές σκέψεις κρύβεται μια άλλη κατηγορία «αόρατων» σκέψεων που στην ψυχολογία τις ονομάζουμε «αυτόματες» σκέψεις.
Είναι κάποιες σκέψεις – αρνητικές – που εμφανίζονται από το πουθενά,  εκρήγνυνται μέσα στο κεφάλι σου με ριπή οπλοπολυβόλου και τις περισσότερες φορές, δεν συνειδητοποιείς ότι τις κάνεις!
Αυτό που συνειδητοποιείς είναι τα άσχημα συναισθήματα που σου δημιουργούν.
Τότε που νιώθεις …κάπως.
Τότε που χάνεται η καλή σου διάθεση, το κέφι και η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.
Τότε που σφίγγεται το κεφάλι σου χωρίς λόγο.
Τότε είναι που οι «αυτόματες» αρνητικές σκέψεις εξαπλώνονται στο σύστημά σου.
Και όταν οι αρνητικές σκέψεις σε κυριεύσουν, παραλύεις.
Δεν μπορείς να αποφασίσεις, να δράσεις, να δημιουργήσεις, να πολεμήσεις.
Καταστρέφεται η ζωή σου, το μέλλον σου, το ίδιο σου το πεπρωμένο.
Κι εσύ παθητικά το παρακολουθείς, θεωρώντας τον εαυτό σου αδύναμο να κάνει κάτι γι’  αυτό.
Δεν χρειάζεται όμως, να περνάς αυτό το μαρτύριο.
Μπορείς να μάθεις να τις εντοπίζεις, να τις αμφισβητείς και να τις ακυρώνεις προτού σου κάνουν μεγαλύτερη ζημιά.
Δεν είναι εύκολο, είναι όμως, εφικτό!
Στο σεμινάριο «Η καταστροφική δύναμη της αρνητικής σκέψης» σας δίνω περισσότερους από 30 τρόπους, τεχνικές και επιστημονικές στρατηγικές, έτσι όπως τις χρησιμοποιούμε στην ψυχοθεραπεία για να μπορείς να αντιμετωπίζεις και να ξεπερνάς με επιτυχία αυτό το πρόβλημα.

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο