ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ

Thu Jul 2020
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ
Δεν έχει σημασία πόση ομορφιά υπάρχει γύρω μας όταν τα μάτια της ψυχής μας είναι θολωμένα!
Μόνο μια καθαρή ψυχή μπορεί να δει και να εκτιμήσει όλη την ομορφιά που μας περιστοιχίζει αλλά δεν είναι ορατή.
Καθαρή ψυχή...
Σημαίνει να περπατάς, να αναπνέεις, να ζεις, να κοιμάσαι σε ισορροπία και αρμονία με τις βαθύτερες ανάγκες σου γι αγάπη, για φροντίδα, για προσφορά, για καταξίωση, για δικαιοσύνη και οτιδήποτε σημαντικό μπορεί να κάνει μια ύπαρξη φωτεινή.
Σημαίνει το πρωί όταν ξυπνάς η ευγνωμοσύνη να σε πλημμυρίζει και η μαχητικότητα για δημιουργία να σου δίνει τόλμη και αποφασιστικότητα να κάνεις ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση των ονείρων σου.
Σημαίνει να έχεις το θάρρος να είσαι τίμιος με τους άλλους ανθρώπους και ειλικρινής με τον εαυτό σου, άσχετα με το πως οι άλλοι σκέφτονται, αντιδρούν και συμπεριφέρονται.
Σημαίνει ο φόβος, ο θυμός, ο φθόνος και η μνησικακία να μην έχουν αιχμαλωτίσει όλα όσα σκέφτεσαι, λες και κάνεις.
Σημαίνει η συμπόνια, η συγχώρηση και η ενσυναίσθηση να είναι οι μοχλοί της δικής σου προσωπικής δύναμης.
Σημαίνει να μπορείς να ορθώνεις το παράστημα σου κάθε φορά που οι άνανδροι, οι φθονεροί, οι σκοταδόψυχοι προσπαθούν να μολύνουν τη ζωή σου.
Σημαίνει να έχεις ξεκάθαρο όραμα ζωής για τον εαυτό σου, τη δουλειά σου, τους αγαπημένους σου και όλα όσα θέλεις να αποτελούν σημαντικό κομμάτι του κόσμου σου.
Σημαίνει να λατρεύεις να ζεις αλλά να μη φοβάσαι να πεθάνεις γιατί αυτό που θα αφήσεις πίσω σου θα εξακολουθήσει να λάμπει και να σκορπίζει το φως που βρίσκεται μέσα σου!
Για να μπορείς να βλέπεις και να εκτιμάς την ομορφιά που σε περιστοιχίζει χρειάζεται τα μάτια της ψυχής σου να μπορούν να βλέπουν ξεκάθαρα.
Διαφορετικά, δεν εκτιμάς αυτό που δεν μπορείς να δεις.
Να τι σημαίνει για μένα να έχεις καθαρή ψυχή!