Άλλο ευτυχία και άλλο επιτυχία!

Tue Sep 2022
Άλλο ευτυχία και άλλο επιτυχία!
Όπως έχω ξαναπεί και ξαναγράψει, όποιος είναι ευτυχισμένος είναι και "επιτυχημένος", (για τον εαυτό του), έστω και αν είναι φτωχός!
Γιατί η ευτυχία είναι μια κατάσταση του μυαλού. Ενώ η επιτυχία είναι μια κατάσταση της ύλης.
Όποιος είναι επιτυχημένος δεν είναι υποχρεωτικά και ευτυχισμένος. Άπειρα παραδείγματα, επιτυχημένων και ταυτόχρονα, δυστυχισμένων ανθρώπων υπάρχουν. (Elvis Presley, Michael Jackson, Robin Williams, Marilyn Monroe και τόσοι άλλοι).
Η επιτυχία δεν σου φέρνει ευτυχία. Άνεση οικονομική σου προσφέρει.
Αλλά η οικονομική άνεση σε βοηθά να κάνεις καλύτερες επιλογές, να έχεις περισσότερη ψυχραιμία όταν είσαι αντιμέτωπος με μια κρίση, να έχεις άνεση στις κινήσεις σου.
Μη μπερδεύετε το γεγονός ότι όποιος είναι επιτυχημένος και πλούσιος είναι και ευτυχισμένος.
Μπορεί να έχει περισσότερα περιθώρια να ζήσει μια ζωή άνεσης, λιγότερης ανησυχίας για τις ανάγκες της επιβίωσης και φυσικά, να απολαμβάνει περισσότερη ποιότητα στη ζωή του.
Όλα αυτά βοηθούν, δεν αποτελούν όμως, ευτυχία.
Η επιτυχία βοηθά στην απόκτηση ηρεμίας, άνεσης και σταθερότητας αρκεί να υποστηρίζεται από ένα ισορροπημένο και ώριμο νου, που να διαθέτει προγραμματισμό, στόχους, ευγνωμοσύνη, ανθρωπιά και ξεκάθαρο όραμα για τον εαυτό και το κοινωνικό σύνολο.
Τότε και τότε μόνο επιτυχία και ευτυχία μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά στην καρδιά, το νου και την ψυχή του ανθρώπου που τις διαθέτει και τις δυο.