Τρία «τέρατα» της σύγχρονης τεχνολογίας στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Wed Nov 2023
Τρία «τέρατα» της σύγχρονης τεχνολογίας στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.
Τα ονομάζω «τέρατα» γιατί σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκόσμια, έχουν προκαλέσει και προκαλούν, πονοκεφάλους, αγωνίες, έξοδα, ταλαιπωρία και πολλά άλλα…
Τελικά, δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι επενδύουν επάνω τους τα καταφέρνουν.
Νομίζω ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που πετυχαίνουν τα αποτελέσματα και τους στόχους τους μέσα από αυτά.
Φυσικά, αυτό έχει να κάνει με το προϊόν ή την υπηρεσία που προωθούν.
Οι περισσότεροι όμως, δυστυχώς, ταλαιπωρούνται από τα τρία αυτά «τέρατα» γεννήματα της σύγχρονης τεχνολογίας.
Το πρώτο είναι το «τέρας» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης :   Σου απορροφάει ενέργεια, χρόνο, χρήμα και προσπάθεια επειδή σπαταλάς εκατοντάδες ώρες το μήνα προσπαθώντας απελπισμένα να προσεγγίσεις και να επικοινωνήσεις με νέους πελάτες μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Τελικά, τις περισσότερες φορές καταλήγεις απογοητευμένος και έχοντας σπαταλήσει μια περιουσία.
Το δεύτερο είναι το «τέρας» της ηλεκτρονικής διαφήμισης : Με υπερβολική προθυμία θα σε στραγγίσει οικονομικά χρεώνοντάς μια μικρή περιουσία για να δημιουργήσεις διαφημίσεις με τις οποίες δεν θα έχεις ούτε στο ελάχιστο τα αποτελέσματα που επιθυμείς.
Τέλος, το τρίτο είναι το «τέρας» του podcast : Ποντάρει στην ανάγκη του ανθρώπου για αναγνώριση, διασημότητα, ματαιοδοξία επειδή με τη χρήση μιας κάμερας στο κινητό σου προσπαθείς να δικτυωθείς, αναζητώντας νέες επαφές επιχειρηματικές ή κοινωνικές και τις περισσότερες φορές, καταλήγεις με άγχος, απογοήτευση και χαμένο χρόνο.
Από την εμπειρία μου έχω καταλήξει ότι προτού αποφασίσεις να ασχοληθείς με τα τρία αυτά, να έχεις φροντίσει να ερευνήσεις βαθιά, συστηματικά και προσεκτικά και να έχεις κάνει κάποια πράγματα.
Ένα από αυτά είναι να εξακριβώσεις προκαταβολικά το μέσο, τη στρατηγική, τη διάρκεια και το είδος της προσπάθειας επάνω στην οποία θα επενδύσεις κάθε σου ευρώ ώστε να σου φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείς και όχι απλά, περισσότερα “like” που το μόνο που κάνουν είναι να δυναμώσουν τη ματαιοδοξία και όχι την τσέπη σου!
Το δεύτερο είναι να έχεις ξεκάθαρους στόχους σε σχέση με αυτό που θέλεις να πετύχεις και ξεκάθαρες απαντήσεις από εκείνους που σου «πουλούν» τη λύση σ’ αυτό.
Τέλος, να μη διστάσεις να σταματήσεις την επένδυση σε χρόνο και χρήμα, εάν δεις ότι δεν αποδίδει ή δεν σου φέρνει κάποια ενδεικτικά αποτελέσματα από τα αρχικά στάδια για να μπορέσεις να βγάλεις ξεκάθαρα συμπεράσματα.
Γι αυτό, καλό είναι να θυμάσαι ότι ποτέ δεν θα σταματήσουμε να μαθαίνουμε, ειδικά, όταν αξιολογούμε τις εμπειρίες μας με υπευθυνότητα και ρεαλισμό και προχωράμε ανάλογα.