ΤΟ Νο1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

Thu Feb 2020
ΤΟ Νο1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!
Μάθε να λύνεις τα καθημερινά σου μικροπροβλήματα και μη τα αποφεύγεις.
Κάθε φορά που λύνεις κάποιο πρόβλημα, το μυαλό σου «ξεχειλώνει», δυναμώνει και είναι καλύτερα προετοιμασμένο να επιλύσει εκείνο το πρόβλημα που είναι …καθ’ οδόν!
Τα προβλήματα είναι μέρος της ζωής.
Προβλήματα εμφανίζονται και θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται καθημερινά μπροστά μας. Στο χέρι μας είναι να τα επιλύουμε ή να τα αφήνουμε να διαιωνίζονται.
Το πρώτο και σπουδαιότερο βήμα στην επίλυση κάθε προβλήματος είναι να μπορείς να το περιγράψεις με ακρίβεια και σαφήνεια.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα.
Μέσα από την εμπειρία μου με πελάτες στο coaching, τη συμβουλευτική και τη θεραπεία, έχω ανακαλύψει ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να περιγράψουν ποιο ακριβώς είναι αυτό που τους απασχολεί.
Φίλες και φίλοι, όσο περισσότερο ξεκάθαροι είστε στο να γνωρίζετε ποιο στ' αλήθεια, είναι το πρόβλημα σας, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε και να το επιλύσετε.
Κάθε φορά που κάτι σας απασχολεί αναρωτηθείτε και απαντήστε : " Τι ακριβώς είναι αυτό που με απασχολεί; Τι φοβάμαι ότι μπορεί να συμβεί; Αν συμβεί, πως θα το διαχειριστώ; Τι μπορώ να κάνω ώστε να μη συμβεί;"
Να θυμάστε ότι κάθε φορά που κατορθώνετε να επιλύσετε ένα πρόβλημα, γίνεστε σοφότεροι και δυνατότεροι ώστε να επιλύσετε το επόμενο πρόβλημα που θα εμφανιστεί στη ζωή σας!