ΤΟ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΣΤΥΛ

Sat Dec 2020
ΤΟ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΣΤΥΛ
-Θέλω να θυμάστε ένα πολύ σημαντικό πράγμα: Αυτό είναι πως ΑΣΧΕΤΑ με το τι συμβαίνει ΕΞΩ από εμάς, το τι εμείς θα νιώσουμε, τι θα κάνουμε και πως θα το αντιμετωπίσουμε είναι άμεσα συνδεδεμένα με το ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΣΤΥΛ του καθενός από εμάς.
Ο Δρ Μάρτιν Σέλιγκμαν είπε το "επεξηγηματικό στυλ" είναι ο τρόπος που καθένας μας μεταφράζει και αποκωδικοποιεί μέσα του όλα όσα του συμβαίνουν.
Αυτός ο τρόπος καθορίζει και το πως ζούμε τη ζωή μας, πως αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μας, πως διαχειριζόμαστε την υγεία μας και γενικά όλα τα ζωτικά μας ενδιαφέροντα και προτεραιότητες.
Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι οι εξωτερικές συνθήκες και το περιβάλλον που επικρατεί στη ζωή σου, συνδέονται άμεσα με την εσωτερική σου κατάσταση.
Κι αυτό γιατί η εσωτερική σου κατάσταση καθορίζεται και διαμορφώνεται από τον τρόπο που ΕΣΥ επεξηγείς στον εαυτό σου όλα τα γεγονότα που εκδηλώνονται στη ζωή σου.   Και ο τρόπος αυτός επηρεάζεται από τα "πιστεύω" και τις πεποιθήσεις που έχεις βαθιά αποτυπωμένες μέσα σου.
Είναι δική μας ευθύνη να ερευνήσουμε και να αλλάξουμε αυτό το "επεξηγηματικό στυλ" αν αυτό είναι σκοτεινό, απαισιόδοξο, ηττοπαθές και φοβικό.
Βέβαια, δεν είναι πάντα εύκολο.
Γι αυτό, υπάρχουν και οι σωστοί ειδικοί για να σας βοηθήσουν να κάνετε τις αναγκαίες κινήσεις ώστε η ζωή σας να μετατραπεί σε ένα μονοπάτι δημιουργίας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας, ελπίδας και επιτυχημένων κινήσεων που στοχεύουν στην προσωπική σας ευημερία και γαλήνη.
Μη σας τρομάζει η λέξη "ειδικός". Να σας τρομάζουν όλοι εκείνοι που τους παριστάνουν.
Πάντως, ΟΛΟΙ πρέπει να προσπαθήσουμε να ζήσουμε αυτή την περίοδο με περισσότερη υπευθυνότητα και συγκέντρωση σε στόχους που θέλουμε και μας αξίζει να γίνουν πραγματικότητα!