ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Tue May 2020
ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
Η πίστη πάντα κάνει θαύματα.
 
Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται και νομίζουν ή περιμένουν τα θαύματα να είναι πάντα εξωτερικά.
 
Πόσο λάθος κάνουν!
 
Τα πρώτα, τα πιο σημαντικά θαύματα που κάνει η πίστη - και δεν μιλώ μόνο για θρησκευτική πίστη - είναι εκείνα που γίνονται "εσωτερικά". Δηλαδή μέσα στο μυαλό του ανθρώπου που πιστεύει.
 
Αυτή η "εσωτερική" διαδικασία γεννάει ανάλογες σκέψεις που προκαλούν αποφάσεις και δράσεις σε αρμονία με όλα όσα πιστεύει ο άνθρωπος.
 
Αν δηλαδή κάποιος πιστεύει πως όλα του πάνε στραβά στη ζωή του, τότε δεν έχει το κουράγιο, την ελπίδα και τη δύναμη να προσπαθήσει, να παλέψει και να αντισταθεί σε αυτό που δεν θέλει.
 
Αν κάποιος άλλος, πιστεύει ότι είναι ικανός να θεραπευτεί από μια αρρώστια για παράδειγμα, τότε οι σκέψεις και τα συναισθήματα του ενεργοποιούν και δυναμώνουν τα συστήματα του οργανισμού του που παλεύουν για να ξεπεράσουν και να νικήσουν την ασθένεια.
 
Επίσης, έχει σημασία να θυμόμαστε πως η αμφιβολία για τις ικανότητες μας είναι μια μορφή αντίστροφης πίστης. Είναι δηλαδή η εμπιστοσύνη στην ανικανότητα μας.
 
Κι' ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι είναι ανίκανος, αδύναμος ή αβοήθητος σπάνια ορθώνει το παράστημα του για να ζητήσει, να διεκδικήσει όλα όσα λαχταράει από τη ζωή.
 
Φίλες και φίλοι, η πίστη πάντα κάνει θαύματα.
 
Αυτό που πιστεύεις μέσα σου κυριεύει σταδιακά όλα όσα βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι απ' έξω σου!