ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΡΙΣΚΟΥ

Sat Oct 2020
ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΡΙΣΚΟΥ
Το "ρίσκο" είναι μέρος της ζωής μας.
Σε ότι κι αν κάνουμε ρισκάρουμε.
Λίγο ή πολύ, ρισκάρουμε.
Ρισκάρουμε όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο μας να βρεθούμε σε μποτιλιάρισμα και να καθυστερήσουμε στον προορισμό μας.
Ρισκάρουμε όταν γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε ένα νέο φίλο αν το άτομο αυτό αποδειχτεί ότι είναι ο καλός άνθρωπος που φαίνεται ή όχι.
Ρισκάρουμε όταν πάμε σε μια καινούργια δουλειά το αν θα μας αρέσει, αν οι συνθήκες θα είναι καλές, αν η συμπεριφορά των άλλων θα είναι η σωστή.
Το ρίσκο, κάθε ρίσκο συνοδεύεται από φόβο.
Σε κάποιες περιπτώσεις ο φόβος αυτός αποδεικνύεται καταλυτικός γιατί μας μουδιάζει, μας ακινητοποιεί και μας εμποδίζει να πάρουμε το συγκεκριμένο ρίσκο.
Αυτό μπορεί να είναι καλό ή μπορεί να είναι και κακό.
Εξαρτάται.
Όταν όμως, ο φόβος μας εμποδίζει να πάρουμε ένα ρίσκο που μακροχρόνια είναι ωφέλιμο για εμάς, τότε η ζημιά μπορεί να είναι σημαντική.
Κάθε φορά που δεν ρισκάρουμε και αυτό που χάνουμε από την έλλειψη ρίσκου είναι σημαντικότερο από το φόβο που νιώσαμε και σταματήσαμε, τότε με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούμε τη ζωή μας σε αδιέξοδες καταστάσεις που θα μας ταλαιπωρήσουν, θα μας πονέσουν και θα μας πισωγυρίσουν.
Να ζυγίσετε καλά τα ρίσκα που θα πάρετε φίλες και φίλοι.
Ένα καλά προμελετημένο ρίσκο μπορεί και να αλλάξει για πάντα τη ζωή σας προς το καλύτερο.
Όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Ωνάσης "Ποτέ δεν ξεκινώ μια ερωτική περιπέτεια ή μια νέα δουλειά, αν το ρίσκο της αποτυχίας είναι μεγαλύτερο από το ρίσκο της επιτυχίας".