Πώς να ΜΗΝ πέσεις στις «παγίδες» της πανδημίας!

Mon May 2020
Πώς να ΜΗΝ πέσεις στις «παγίδες» της πανδημίας!
ΜΗ γίνεις καχύποπτος με όλα και όλους.  Να προσέχεις. Να φυλάγεσαι. Η καχυποψία όμως, είναι «μουτζούρα» της ψυχής. Μην αφήσεις την ψυχή σου να βρομίσει από αυτήν.
ΜΗ γίνεις επιπόλαιος.  Να σκέφτεσαι, να προνοείς και να δρας σοφά.
ΜΗ γίνεις εύπιστος.  Όλα να τα ακούς. Τίποτε να μην πιστεύεις.   Να τα φιλτράρεις μέσα στο μυαλό σου, να τα επεξεργάζεσαι και πάνω απ’ όλα, να σκέφτεσαι λογικά.
ΜΗΝ πανικοβληθείς.  Δείξε κουράγιο, προστατέψου και μερίμνησε για όλους όσους αγαπάς αλλά και για όλους τους άλλους.  Το κακό δεν κάνει διακρίσεις.
ΜΗΝ εγκαταλείψεις τα όπλα.  Να σκέφτεσαι πως θα εξελιχθείς μέσα στο λαβύρινθο των απρόβλεπτων συνεπειών που μπορεί να ακολουθήσουν.  Να σκέφτεσαι πως θα αλλάξεις αν απαιτηθεί. Να σκέφτεσαι πως θα κάνεις στροφή 180ο σε όλα όσα έκανες μέχρι χτες αν υπάρξει ανάγκη.
ΜΗΝ επιτρέψεις στην απόσταση και την απομόνωση να σε κάνουν να ξεχάσεις την ανθρωπιά σου, τη συμπόνια και την ευλογία του αγγίγματος και της επαφής. Κάνε λίγο υπομονή και αν θέλεις να μπορείς να μοιράζεσαι, να αγκαλιάσεις και να ακουμπάς ελεύθερα, πρόσεχε τις επιλογές σου.
ΜΗΝ αφήσεις τη ανάγκη για προσωπική επιβίωση να στερέψει τις ευωδιές της καρδιάς σου. Κάνε το καλό εκεί που μπορείς και μη περιμένεις ανταλλάγματα. Αυτό που νιώθεις μόλις το κάνεις θα είναι το καλύτερο αντάλλαγμα!