ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΖΩΗ!

Mon Jun 2020
ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΖΩΗ!
Σήμερα ξεκινάει ένας όμορφος Καλοκαιρινός Μήνας, ο Ιούνιος και παίρνω την ευκαιρία να σας ευχηθώ να περάσετε καλά, γαληνεμένα και δημιουργικά. Να είναι αυτός ο μήνας η απαρχή μιας καλύτερης ζωής για όλους σας.
 
Τι σημαίνει όμως, καλή ζωή;
 
Καλή ζωή σημαίνει σοφή διαχείριση όλων όσων έχεις κοντά σου.
 
Αν είναι άνθρωποι, αν είναι αντικείμενα, αν είναι συναισθήματα, αν είναι σκέψεις, αν είναι προβλήματα, αν είναι επιτυχίες, αν είναι αναποδιές ή αν είναι ευκαιρίες.
 
Η σοφή διαχείριση έχει να κάνει με το πόσο εκτιμούμε και πόσο σεβόμαστε οτιδήποτε έχουμε μαζί μας.
 
Πιστεύω ότι τίποτε δεν μας ανήκει. Όλα είναι δανεικά προς εμάς.
 
Δεν είμαστε ιδιοκτήτες σε τίποτε στη ζωή αυτή. Διαχειριστές είμαστε.
 
Γι’ αυτό και πρέπει να τα διαχειριζόμαστε με σοφία, σύνεση, σεβασμό και εκτίμηση.
 
Διαφορετικά θα φύγουν – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - από κοντά μας και θα πάνε κάπου αλλού όπου θα τα διαχειριστούν καλύτερα από εμάς.
 
Όσο ωριμάζω στη ζωή φροντίζω κάθε μου πράξη προς όλους και όλα όσα με περιστοιχίζουν να διέπεται από σεβασμό, ευγνωμοσύνη και αξιοπρέπεια.
 
Σέβομαι και τιμώ όλους εκείνους τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή μου, τα κατοικίδια μου, το περιβάλλον στο οποίο ζω, τις στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης μου, τα υλικά μου αποκτήματα, τις δυσκολίες που έρχονται στη ζωή μου, τις επιτυχίες που κατορθώνω, την υγεία μου, κάθε τι που αναπνέει στη φύση.
 
Σοφή διαχείριση σημαίνει να τιμάς, να σέβεσαι, να αποκομίζεις τα καλύτερα δώρα από κάθε τι που έχει έρθει στη ζωή σου, χωρίς αχαριστία, χωρίς απροθυμία, χωρίς απαξίωση.
 
Κάθε τι που υπάρχει στη ζωή μας έχει τη δική του σημαντικότητα. Άνθρωποι, ζώα, υπάρχοντα, καταστάσεις, σκέψεις, συναισθήματα.
 
Κάθε τι απαιτεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την προσοχή μας και τη σοφή διαχείριση από την πλευρά μας.
 
Φίλες και φίλοι, αν θέλουμε να έχουμε δύναμη, αντοχή, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα για να επιβιώνουμε νικηφόρα και δημιουργικά σε ώρες και ημέρες δύσκολες, ας κάνουμε από σήμερα την αρχή να βρίσκουμε χρόνο για να σκεφτόμαστε πως θα διαχειριζόμαστε ακόμα πιο σοφά όλα όσα έχουμε σήμερα κοντά μας.
 
Γιατί η σοφή αυτή διαχείριση ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της καλής ζωής.