Η "ΚΑΤΑΡΑ" ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ!

Sat Jun 2020
Η “ΚΑΤΑΡΑ” ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ!
Είναι εκείνο το παράδοξο που κάνει έμπειρους και καταξιωμένους ανθρώπους να αναπολούν τις παλιές, καλές ημέρες της δόξας και των επιτυχιών τους, που δυστυχώς κάτι τέτοιο επηρεάζει το πως ζουν τη ζωή τους σήμερα αλλά και το ίδιο τους το μέλλον.
Είναι ένας μηχανισμός αυτοκαταστρεπτικός που τον υπηρετούν αρκετοί άνθρωποι.
Άλλοι συνειδητά και άλλοι ασυνείδητα.
Ένας μηχανισμός που κλέβει το άρωμα, την ηδονή και την υπεροχή που διαθέτει η εμπειρία για τον άνθρωπο που την έχει.
Γιατί η εμπειρία δεν είναι παρά καταστάλαγμα βιωμάτων της ζωής. Και κάθε βίωμα κουβαλάει τα δικά του μαθήματα.
Οι άνθρωποι μαθαίνουν τα μαθήματα της ζωής είτε μέσα από πόνο που βιώνουν οι ίδιοι ή μέσα από άλλους ανθρώπους που τους τα διδάσκουν.
Ο δεύτερος τρόπος είναι και ο πιο ανώδυνος και εύκολος.
Δυστυχώς όμως, κορυφαίοι δάσκαλοι, έμπειροι άνθρωποι αντί να μοιράζουν απλόχερα τη δύναμη και τη σοφία της εμπειρίας τους, παραμένουν φυλακισμένοι στις αναμνήσεις ενός χτες που αντί να είναι φάρος για το μέλλον, καταλήγει φυλακή γι' αυτούς που τις ανακυκλώνουν.
Φίλες και φίλοι, όλοι εσείς που κάποτε μεσουρανούσατε και σήμερα κλείνετε τους κύκλους σας, δείξτε στη ζωή την ευγνωμοσύνη και τη μεγαλοσύνη σας συνάμα, μοιραζόμενοι με άλλους όλες εκείνες τις χρυσές συμβουλές που σας βοήθησαν να ζήσετε ηρωικά και μεγαλοπρεπή χρόνια στη ζωή σας.
Μην δύετε μαζί με την ηλικία σας.
Απελευθερώστε στη διαχρονικότητα την ιστορία και τις επιτυχίες σας.
Δώστε το δικαίωμα στο φως σας να λάμπει για πάντα μέσα από την παρουσία σας στις ζωές ανθρώπων που θα γίνονται καλύτεροι από εσάς έχοντας μάθει από εσάς!
Είχαμε, έχουμε και πάντα θα έχουμε ανάγκη τους ήρωες μας!