ΔΥΟ ΝΕΑ «ΕΙΔΗ» ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Fri Feb 2019
ΔΥΟ ΝΕΑ «ΕΙΔΗ» ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΔΥΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ "ΦΡΟΥΤΑ" έχουν ξεπροβάλλει στην κοινωνία μας!
Θες η οικονομική κρίση, θες η απελπισία και ο καταπιεσμένος θυμός; Σίγουρα τα τελευταία χρόνια έχουν ξεφυτρώσει στη χώρα μας νέα "είδη" ανθρώπων.
Το πρώτο μεγάλο είδος είναι οι κάθε λογής "σαλταρισμένοι". Παράλογοι, απρόβλεπτοι, θυμωμένοι άνθρωποι που σου την έχουν στημένη σε κάθε γωνιά και περιμένουν να τους δώσεις έστω και μια ασήμαντη ευκαιρία για να αρπαχτούν μαζί σου και να μετατρέψουν μια ασήμαντη λεπτομέρεια ή παράλειψη σε εκκωφαντικό δράμα με απρόβλεπτα ξεσπάσματα και φινάλε.
Το δεύτερο είδος είναι οι "ψωνισμένοι". Όλοι εκείνοι που αφιερώνουν ώρες ή πληρώνουν επαγγελματίες για να κάνουν photoshop σε φωτογραφίες τους για να τις ποστάρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να πλαστικοποιήσουν μέρη του σώματος τους σε σημείο παραμορφωτικό και να "αλλοιώνουν" και παρερμηνεύουν με κάθε τρόπο όσα τους συμβαίνουν, όσα βιώνουν και όλα όσα η ζωή φέρνει στο δρόμο τους.
 
Είναι όλοι εκείνοι που νομίζουν ότι είναι όλα αυτά που δεν μπορούν να γίνουν!
 
Η ματαιοδοξία τους είναι τόσο καταπιεσμένη που βαθιά μέσα τους κυριαρχεί ο φθόνος για όλους εκείνους που έχουν ή διαθέτουν όσα λείπουν από αυτούς. Κι έτσι, καταλήγουν να διαστρεβλώνουν και να αλλοιώνουν την πραγματικότητα τους γιατί διαφορετικά τους πονάει τόσο πολύ που τους ακινητοποιεί προς κάθε θετική κατεύθυνση.
 
Ο «ψωνισμένος», ο ματαιόδοξος άνθρωπος είναι και επαγγελματίας ψεύτης! Τα πιο πολλά ψέματα τα λέει στον εαυτό του και σχετίζονται για τους άλλους, τη ζωή, τα δικά του παθήματα και τις ερμηνείες που δίνει για όλα όσα του συμβαίνουν!
Κι’ έτσι φτάνει σε ένα σημείο που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από την ψευδαίσθηση.   Και τότε είναι που τα ψέματα που λέει στον εαυτό του ξεχειλίζουν από μέσα του και πλημμυρίζουν και όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά του!
Τα ψέματα που λένε στον εαυτό τους είναι τόσα πολλά και τόσο ασυνάρτητα που πλημμυρίζουν το μέσα και το έξω τους. Κάτι που παρασύρει και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή.
Κι αυτό είναι κάτι που τους καθιστά όχι μόνο "μολυσματικούς" αλλά και επικίνδυνους για όσους δεν τους έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι.
Αύριο, θα μιλήσουμε για τους "σαλταρισμένους".
Μέχρι τότε, προσοχή στους "ψωνισμένους" που μπορεί να υπάρχουν στη ζωή σας!