4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Mon Oct 2020
4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Θεωρώ τον Brian Tracy ένα ξεχωριστό άνθρωπο!  Είναι ένας σπουδαίος δάσκαλος, μέντορας, σύμβουλος και επιχειρηματίας. Είναι και δικός μου δάσκαλος μιας και έχω μάθει σπουδαία πράγματα από αυτόν μέσα από τα βιβλία, τα σεμινάρια και τις συμβουλές του που τόσο απλόχερα μοιράζεται.
Αν και σε προχωρημένη ηλικία σήμερα, ο Brian εξακολουθεί να προσφέρει τη σοφία του μέσα από σύντομης διάρκειας βίντεο που παράγονται στο σπίτι ή το γραφείο του.
Πριν λίγες ημέρες παρακολούθησα ένα από αυτά με θέμα 4 σημαντικές συμβουλές για κάθε άνθρωπο που στοχεύει στην προσωπική του ανάπτυξη.
Να ποιες είναι αυτές:
Συμβουλή 1η : Μάθε να ξεβολεύεσαι.  Να βγαίνεις τακτικά έξω από τη «ζώνη της άνεσης» σου κάνοντας καινούργια πράγματα, ανοίγοντας νέους δρόμους, τολμώντας να ρισκάρεις το εφικτό και να διευρυνθείς στο μυστηριακό.  Αυτό που εγώ λέω πολλές φορές στα δικά μου σεμινάρια «Μάθε να αισθάνεσαι βολικά στα άβολα!»
Συμβουλή 2η : Να βρίσκεις έμπνευση στις ηρωικές πράξεις ανθρώπων που σε περιστοιχίζουν.  Αυτό σημαίνει να παρακολουθείς τα κατορθώματα, τις επιτυχίες των άλλων. Να  μη τους ζηλεύεις, ούτε να τους απαξιώνεις. Να μαθαίνεις από αυτούς και τα επιτεύγματα τους.  Για να το πετύχεις όμως, αυτό στην Ελλάδα, στη χώρα της απαξίωσης των ικανών, χρειάζεται να γίνεις ένας ταπεινός παρατηρητής και όχι ένας μνησίκακος και απορριπτικός «ξερόλας».
Συμβουλή 3η : Μη σταματάς να μαθαίνεις καινούργια πράγματα!   Όσο περισσότερο διαβάζω, όσα περισσότερα μαθαίνω, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι πόσο τεράστια είναι η άγνοια μου.   Η ζωή σήμερα εξελίσσεται τόσο γρήγορα που οι νέες γνώσεις έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς.  Αλλοίμονο σ’ αυτούς που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα!
Συμβουλή 4η : Να βρίσκεις χρόνο καθημερινά και να κάνεις την περισυλλογή σου. Να νοικοκυρεύεις τις σκέψεις σου, τα πλάνα σου και τις στρατηγικές που θέλεις να εφαρμόσεις προκειμένου να επιτύχεις τους στόχους και τα σχέδια σου στη ζωή.
Όλα αυτά τα τόσο σημαντικά είπε ο υπέροχος Brian Tracy και πήρα το θάρρος να τα αποκωδικοποιήσω και να τα μεταφέρω σ’ εσάς μέσα από τη δική μου οπτική και τις δικές μου εμπειρίες.
Νομίζω ότι ο προορισμός για όλους μας είναι κοινός.  Και αυτός είναι εκείνος της γαλήνης, της ευημερίας και της χαράς.
Εύχομαι και ελπίζω να βοηθηθήκατε μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές και να τον πλησιάσετε ακόμα περισσότερο.