ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Wed May 2017
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Το πρώτο και κυριότερο μέλημα μας είναι να μη μπερδεύουμε τις έννοιες "πληροφόρηση", "γνώση" και "σοφία".
Ας ρίξουμε μια ματιά στην παρακάτω σειρά:
Πληροφόρηση --> Πράξη --> Γνώση --> Πράξη --> Εμπειρία --> Πράξη --> Σοφία
Η πληροφόρηση είναι το στάδιο εκείνο στο οποίο ο εκπαιδευόμενος συλλέγει πληροφορίες που θα αρχίσει μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες να εφαρμόζει στην πράξη.
Η πρακτική εφαρμογή θα του επιφέρει τις πρώτες ουσιαστικές γνώσεις που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αφομοίωση της θεωρίας μέσα από πρακτική.
Αυτή η πρακτική που θα επαναληφθεί θα επιφέρει την εμπειρία.
Και η εμπειρία που εξακολουθεί να εφαρμόζεται θα μετατραπεί σταδιακά σε σοφία.
Έχει σημασία να θυμόμαστε ότι:
-Δεν είναι όλοι οι καλά πληροφορημένοι και γνώστες.
-Δεν είναι όλοι όσοι ξέρουν Έμπειροι.
-Και τέλος, δεν είναι όλοι οι έμπειροι σοφοί.
Γιατί καμιά εμπειρία δεν μετράει αν επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη.
Η σοφία θα κάνει την αληθινή διαφορά.
ΑΛΛΑ, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε πληροφόρηση, γνώση, εμπειρία και σοφία είναι η ΠΡΑΞΗ.
Η καθημερινή επαναληπτικότητα στην πράξη όλων όσων εκπαιδεύεται κάποιος είναι το μεγαλύτερο μονοπάτι που ανοίγει το δρόμο της σοφίας.
Έτσι ακριβώς δουλεύουμε και με τους σοβαρούς και άξιους επαγγελματίες συμβούλους τριών Υποκαταστημάτων της Interamerican στη Θεσσαλονίκη.
Τα θέματα και οι πρακτικές που αναπτύσσουμε είναι :
Δεξιότητες Εξεύρεσης και Προσέγγισης ποιοτικών υποψήφιων πελατών μέσα από συγκεκριμένες μεθοδολογίες και Τεχνικές Αποτελεσματικής Τηλεφωνικής Επικοινωνίας με πελάτες για το κλείσιμο του ραντεβού.
Βλέπουμε μια σημαντική πρόοδο όχι μόνο στην σοφία και την καλή ψυχολογία και παρακίνηση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αλλά και στην αλλαγή καθημερινών συνηθειών και πρακτικών που σταδιακά θα οδηγήσει στην επιτυχία και τη σοφία.
Είμαι ξεχωριστά ευχαριστημένος με την πρόοδο όλων εκείνων που συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή ομάδα και με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα η απεριόριστη συμμετοχή του έμπειρου και καλού φίλου και εκπαιδευτή Βασίλη Χαμπέζου. Στο σύντομο βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ο κος Χαμπέζος καταθέτει τη δική του μαρτυρία για τα αποτελέσματα που είχε η σύντομη εκπαίδευση που κάναμε στη Θεσσαλονίκη.
Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τη βιωματική εκπαίδευση στο χώρο του εκπαιδευτικού κέντρου. Η εκπαίδευση αυτή μετουσιώνεται σε πράξη που θα γίνει σοφία με πραγματικούς πελάτες και σε αληθινές επαγγελματικές καταστάσεις και συνθήκες.