Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Sun Dec 2021
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Έχετε ποτέ σκεφθεί γιατί τις ημέρες των Χριστουγέννων αισθανόμαστε την ανάγκη να νιώσουμε, οι περισσότεροι τουλάχιστον άνθρωποι, θαλπωρή, ζεστασιά, αγάπη, συντροφιά και ασφάλεια;
Επειδή κάπως έτσι νιώθαμε όταν είμαστε παιδιά,  τότε που ζούσαμε στο δικό μας κόσμο θαλπωρής, ασφάλειας και ζεστασιάς. Ανάλογα βέβαια, με το περιβάλλον μας και τους ανθρώπους που είχαμε κοντά μας.
Οι περισσότεροι από εμάς ζούσαμε πλούσια ή φτωχά, σε ένα περιβάλλον προστατευμένο, αγαπημένο, ζεστό.
Σήμερα μεγάλοι πια, νιώθουμε την ίδια ανάγκη να γυρίσουμε πίσω το χρόνο και να ξαναβρεθούμε μέσα στην ίδια ζεστή «αγκαλιά» των Χριστουγεννιάτικων εκείνων ημερών που έχουν φύγει προ πολλού.
Κι αυτό γιατί έξω μας συμβαίνουν άσχημα πράγματα, εχθρικά, παγωμένα, επικίνδυνα και παράλογα. Και δυστυχώς, αυτό θα συνεχιστεί.
Γι’ αυτό, όσο η έξω από εμάς σκοτεινιά, παραφροσύνη, αδικία και εχθρότητα θεριεύουν τόσο περισσότερο επιτακτική γίνεται η ανάγκη όλων μας καθημερινά να δημιουργούμε μέσα μας το δικό μας καταφύγιο, ησυχαστήριο και φυτώριο ψυχικής και συναισθηματικής δύναμης.
Φίλε και φίλη που τώρα διαβάζεις αυτές τις γραμμές, μια ευχή θέλω να σου δώσω για τις ημέρες που έρχονται να θυμάσαι πως όσο περισσότερο θεριεύει η καταιγίδα έξω από σένα, τόσο περισσότερο το "μέσα σου" χρειάζεται να μένει γαλήνιο, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στο επίκεντρο του χάους!
Αφιέρωσε λίγο χρόνο να ηρεμήσεις, να γαληνέψεις μέσα σου. Κάνοντας το καθημερινή συνήθεια γρήγορα θα αντιληφθείς πως όταν το μέσα σου είναι ήρεμο καμιά αναστάτωση έξω από σένα δεν θα σε ταράζει, δεν θα σε απειλεί και δεν θα σε κάνει να χάνεις τα μάτια σου από τους στόχους και τα όνειρα σου.
(Αυτό το κείμενο το εμπνεύστηκα στη χθεσινοβραδινή μου βόλτα για ξεκούραση, διαλογισμό και περισυλλογή).

1 σχόλιο