Το πραγματικό νόημα της σοφίας

Tue Mar 2021
Το πραγματικό νόημα της σοφίας
Μπορεί πολλές φορές να με έχετε ακούσει να λέω ή να γράφω ότι "Δεν με ενδιαφέρει το τι ξέρετε. Δεν με ενδιαφέρει το τι έχετε ξανακούσει.  Αυτό που με νοιάζει είναι το τι κάνετε με όλα όσα ξέρετε και όλα όσα έχετε ξανακούσει"
Γιατί όπως έχει πει και η Sandra Carey "Ποτέ μη μπερδεύεις τη γνώση με τη σοφία. Η πρώτη σε βοηθά να βγάζεις τα προς το ζην, ενώ η δεύτερη σε βοηθά να δημιουργήσεις τη ζωή σου".
Μια ζωή χωρίς αξίες και ηθική δεν είναι ζωή.   Μια ζωή χωρίς εφαρμογή στην πράξη όλων όσων ξέρουμε ότι είναι εποικοδομητικά, χρήσιμα και δημιουργικά, δεν είναι παρά μια μορφή ηθοποιίας. Μια μορφή προσποίησης ότι ζεις.
Οι καιροί και οι συγκυρίες που ζούμε, περίτρανα αποδεικνύουν ότι η γνώση είναι ένα τίποτα όταν σου λείπει η ηθική και η σοφία της πράξης.
Φτωχός είναι εκείνος ο άνθρωπος που λειτουργεί βάναυσα και ανήθικα προς τους άλλους, τα ζώα και το περιβάλλον.
Και φτωχός είναι και εκείνος που δεν κάνει τίποτε στη ζωή του με όλα όσα ξέρει.
Η αληθινή ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου κρίνεται από τον τρόπο που αφήνει το αποτύπωμα του σε όλα όσα δημιουργεί ή καταστρέφει!
Όταν στη ζωή σου, στις σχέσεις σου, στη δουλειά σου εφαρμόζεις όλα εκείνα τα όμορφα, τα δίκαια, τα ηθικά και τα σοφά που γνωρίζεις στη θεωρία, τότε τα θαύματα αρχίζουν και κάνουν την εμφάνιση τους.
Και τότε είναι που δημιουργείς.
Τότε είναι που το δικό σου αποτύπωμα στο πέρασμα σου από αυτή τη ζωή θα είναι ανεξίτηλο και λαμπερό!