Οι 7 πυλώνες της πωλησιακής αποτελεσματικότητας

Fri Feb 2021
Οι 7 πυλώνες της πωλησιακής αποτελεσματικότητας
Μετά από 35 σχεδόν χρόνια στο χώρο των πωλήσεων και της επιχειρηματικότητας, έχω ανακαλύψει ότι αυτό που πάντα μετρούσε και θα εξακολουθήσει να μετράει είναι τα αποτελέσματα μας και όχι οι προθέσεις μας.
Αν είστε πωλητής και στοχεύετε στην αύξηση των παραγωγικών/ πωλησιακών σας αποτελεσμάτων, να τι σας προτείνω να θυμάστε και να εφαρμόζετε στην πράξη:
  1. Μη συγχέετε το συναίσθημα με το χρήμα. Ο πωλητής που επιτρέπει στη διάθεση του να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του είναι ήδη χαμένος, προτού καν ξεκινήσει. Το κυνήγι των πωλήσεων που έχει σαν στόχο την κερδοφορία δεν πρέπει ποτέ να εξαρτάται από τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που μπορεί να υπάρχουν μέσα στο μυαλό του επαγγελματία των πωλήσεων.
  2. Μάθετε να συμβιώνετε αρμονικά και να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά την απόρριψη. Η απόρριψη είναι μέρος της δουλειάς σας, ακριβώς όπως τα κενά αέρος είναι μέρος της δουλειάς ενός πιλότου, ή η τρικυμία είναι μέρος της δουλειάς ενός καπετάνιου, ή οι λακκούβες του δρόμου είναι μέρος της δουλειάς ενός αυτοκινητιστή.
  3. Να κάνετε σοφή διαχείριση όλων των συναισθημάτων σας. Ειδικά εκείνων των συναισθημάτων που είναι υψηλής έντασης όπως είναι ο φόβος, το άγχος, ο ενθουσιασμός, η απελπισία, η αγωνία και η απόρριψη. Διαβάστε, ρωτήστε, συμβουλευτείτε και φροντίζετε να γίνετε γνώστες και «πλοηγοί» των σκέψεων σας ώστε τα συναισθήματα που τις ακολουθούν να είναι παρεμφερή. Οι σκέψεις γεννούν συναισθήματα.
  4. Η κατάλληλη προετοιμασία, η προπόνηση και η πρόβα σε κείμενα, μεθόδους και τεχνικές είναι το Α και το Ω της επιτυχίας. Όσο περισσότερο «προπονημένοι» είστε όταν μιλάτε και συνδιασκέπτεστε με πελάτες, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κλείνετε δουλειές με επιτυχία.
  5. Να βάζετε ξεκάθαρους, σαφείς, μετρήσιμους στόχους που να κυνηγάτε καθημερινά. Να έχετε πάντα Ξεκάθαρο Αντικειμενικό Σκοπό πριν κάνετε ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα, πριν κλείσετε ένα ραντεβού, πριν ξεκινήσετε μια συνάντηση ή μια παρουσίαση. Ποτέ μην αφήνετε τίποτε στην τύχη.
  6. Να έχετε πίστη στον εαυτό σας, στις ικανότητες σας, στα προϊόντα σας και την εταιρία σας. Η πίστη πάντα κάνει θαύματα! Τα θαύματα είναι δυο ειδών: Τα εσωτερικά, όλα εκείνα που γίνονται μέσα στο μυαλό μας και τα εξωτερικά όλα εκείνα που οι πράξεις μας κάνουν πραγματικότητα ακολουθώντας τις πρωτογενείς σκέψεις μας.
  7. Να ακολουθείτε συγκεκριμένες δράσεις. Να κάνετε μόνον όλα όσα ανήκουν στην κατηγορία των Δραστηριοτήτων Υψηλής Ρευστοποίησης (ΔΥΡ). Κάθε επάγγελμα έχει τις δικές του.  Οι ΔΥΡ είναι όλα όσα μόνον εσείς μπορείτε και πρέπει να κάνετε, ώστε αν τα κάνετε η κερδοφορία σας αυξάνεται. Ποιες είναι οι δικές σας ΔΥΡ;
 
Αν κάνετε πράξη όλα τα πιο πάνω, τότε να είστε σίγουροι πως η επιτυχία δεν έχει άλλη επιλογή από το να σας υποκλιθεί και να σας χαρίσει τα ομορφότερα της δώρα!