Η δύναμη της αναγνώρισης και της ευγνωμοσύνης!

Mon Jul 2022
Η δύναμη της αναγνώρισης και της ευγνωμοσύνης!
Υπάρχουν σήμερα πολλοί νέοι, ικανοί και επιτυχημένοι σε πολλούς τομείς της ζωής, των σπορ, της επιχειρηματικότητας, που κάνουν ένα μεγάλο λάθος.
Μειώνουν, απαξιώνουν και ξεχνούν τους προηγούμενους από αυτούς στον τομέα τους.
Όλους εκείνους που πιο μπροστά από αυτούς χάραξαν τους δικούς τους δρόμους στο μονοπάτι που οι ίδιοι σήμερα, οι νεότεροι συνεχίζουν.
Κι αυτό είναι λάθος.
Γιατί όταν ξεχνάς και απαξιώνεις όλους εκείνους που πριν από εσένα έχτισαν το δρόμο επάνω στον οποίο εσύ σήμερα κινείσαι και διαπρέπεις, είναι σαν να μην έχεις μάθει τίποτα από αυτούς.
Και όμως, πλανιέσαι αν το νομίζεις αυτό.
Γιατί αν είχες μάθει, θα τους τιμούσες.
Και γίνεσαι αλαζόνας, υπερόπτης και ξερόλας. Επειδή σήμερα κατάφερες κάτι, νομίζεις ότι και στο μέλλον θα εξακολουθήσεις να επιτυγχάνεις αν έχεις μια άδεια ψυχή.
Οι έξυπνοι, οι νικηφόροι και οι νέοι πρωταθλητές σε κάθε τομέα, αν διαθέτουν ακεραιότητα χαρακτήρα, τιμούν όλους εκείνους που βρέθηκαν στη θέση τους πριν από αυτούς!
Δεν τους λησμονούν!
Δεν τους απαξιώνουν!
Δεν τους μικραίνουν!
Και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός.
Γιατί χάρη σ’ αυτούς οι νέοι πρωταθλητές βρέθηκαν ένα βήμα πιο ψηλά.
Γιατί προσπάθησαν να τους ξεπεράσουν.
Και τα κατάφεραν.
Γιατί αν δεν υπήρχαν οι παλαιότεροι τότε οι νέοι δεν θα είχαν μέτρο σύγκρισης.
Δεν θα ήξεραν τι να ξεπεράσουν και τι να κάνουν καλύτερα.
Γι αυτό το λόγο, η ζωή, η ιστορία και ο ανθρωπισμός έχουν αποδείξει ότι εκείνοι που ευγνωμονούν, θυμούνται και τιμούν τους παλαιότερους, τους πριν από αυτούς, είναι και εκείνοι που θυμάται η ιστορία.
Είναι και εκείνοι που σε λίγο, κάποιοι άλλοι νεότεροι από αυτούς θα συγκρίνουν και θα προσπερνούν.
Με την ελπίδα να δείξουν αναγνώριση και ευγνωμοσύνη σε αυτό που άφησαν πίσω τους γιατί χάρη σ’ αυτό, οι ίδιοι κατόρθωσαν να αναρριχηθούν ακόμα ψηλότερα.