Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ

Thu Feb 2021
Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ
Κάθε επιτυχημένος επαγγελματίας λειτουργεί μέσα από τις συστάσεις που μόνοι τους δίνουν οι ευχαριστημένοι πελάτες του σε δικούς τους φίλους, γνωστούς και συγγενείς.
Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία δεν λειτουργεί απόλυτα με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μιας και η φύση του επαγγέλματος είναι τέτοια που απαιτεί το μεγαλύτερο μέρος της πρωτοβουλίας για επαφή να το έχει ο διαμεσολαβητής (πωλητής) και όχι ο πελάτης, όπως συμβαίνει με τον ασθενή ενός γιατρού ή τον πελάτη ενός δικηγόρου ή ενός εξειδικευμένου τεχνίτη.
Γιατί στην πώληση χρηματοασφαλιστικών υπηρεσιών υπάρχει η εξής ιδιομορφία. Ο πελάτης τις περισσότερες φορές, δεν γνωρίζει αν και τι έχει ανάγκη και δεύτερον, έστω και αν αντιληφθεί ότι έχει ανάγκη δεν επιθυμεί αρκετά να την ικανοποιήσει.
Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα όπως είναι του τεχνίτη, του δικηγόρου, του γιατρού, του φοροτεχνικού.  Σε αυτά τα επαγγέλματα ο πελάτης έχει ξεκάθαρα αποτυπωμένα στο μυαλό του την ανάγκη και την επιθυμία.
Γι’ αυτό κάθε σοβαρός επαγγελματίας διαμεσολαβητής, αν αληθινά θέλει να έχει μόνιμη επάρκεια ποιοτικών υποψήφιων πελατών, χρειάζεται να εξασκηθεί επικοινωνιακά στο να μάθει να ζητά διακριτικά, αξιόπιστα και επαγγελματικά ο ίδιος από τους πελάτες του ποιοτικές συστάσεις.
Είναι στο χέρι του καλλιεργήσει αυτή τη δεξιότητα.  Γιατί όπως κάθε δεξιότητα είναι κάτι που μαθαίνεται μέσα από κείμενα, τεχνικές και στρατηγικές που έχουν συγκεκριμένη δομή και δυναμική ώστε να επιτυγχάνεται η ανταπόκριση και συνεργασία από τον πελάτη.
Πολλοί δυστυχώς, φοβούνται την πιθανή απόρριψη ή δεν ξέρουν πως να ζητούν σωστά και επιτυχημένα συστάσεις.
Κάθε επαγγελματίας που θέλει υπεύθυνα να αναρριχηθεί στην κλίμακα της επιτυχίας, πρέπει να εκπαιδεύεται συνέχεια, ασταμάτητα και δημιουργικά.
Η εκπαίδευση για τον επαγγελματία είναι ότι η προπόνηση για τον αθλητή.
Να μαθαίνει, να δοκιμάζει, να αφομοιώνει και να εφαρμόζει στην πράξη με επιτυχία, ώστε να αυξάνει τις πωλήσεις, την αξιοπιστία του, την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του.
Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένας επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να ζητά με επιτυχία και χωρίς φόβο και δισταγμό συστάσεις, είναι να εκπαιδευτεί από άτομα που με επιτυχία έχουν κατορθώσει να αυξήσουν σημαντικά το πελατολόγιο τους μέσα από ποιοτικές συστάσεις.
Να μάθει, να εξασκηθεί και να εφαρμόσει.
Και στο τέλος, να καταφέρει να κάνει την καθημερινή και συστηματική λήψη συστάσεων αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της δουλειάς του.
Γιατί μόνον έτσι, θα έχει αποθέματα υποψήφιων πελατών για να επικοινωνεί και να κλείνει ποιοτικά ραντεβού με στόχο την εξυπηρέτηση τους μέσα από πωλήσεις που ανταποκρίνονται στην επίλυση των αναγκών τους.
Διδάσκω τη Μέθοδο ERM : Effective Referrals Method εδώ και 27 χρόνια. Είναι μια Μέθοδος που ανανεώνεται συνέχεια και την προσαρμόζεται σε όλα τα νέα δεδομένα και αλλαγές που προκύπτουν.  Χρησιμοποιείται με επιτυχία από δεκάδες χιλιάδες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές με αποτέλεσμα να έχουν αυξήσει έως και 500% τις συστάσεις τους, έτσι όπως επίσημα έχει καταγραφεί σε πολλές περιπτώσεις ομάδων σε Ελλάδα και Κύπρο.
Στις 28 Φεβρουαρίου, επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά η εκπαίδευση επάνω στη Μέθοδο. Αν θέλετε να συμμετέχετε κι εσείς στο webinar που γίνεται στις 28 Φεβρουαρίου, επισκεφθείτε εδώ