ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Sun Dec 2019
ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ;
Τώρα, στα τελειώματα του 2019, μπορούμε να βρούμε λίγο χρόνο και να κάνουμε την περισυλλογή μας. Να σκεφτούμε τι θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας, ώστε να βρεθεί χώρος για τα νέα, τα διαφορετικά, τα καλύτερα που θέλουμε να δημιουργήσουμε και να προσελκύσουμε μπροστά μας. Είναι θέμα δικής μας αποφασιστικότητας και ετοιμότητας.
Πόσο έτοιμος είσαι να ανέβεις ακόμα ένα σκαλοπάτι στη «μαθητεία» που λέγεται ζωή;
Πόσο έτοιμος είσαι να ανέβεις επίπεδο στη ζωή, τη δουλειά, τις σχέσεις σου;
Πόσο έτοιμος είσαι να εγκαταλείψεις μεγαλόκαρδα το γνώριμο, το οικείο, αυτό που έχεις συνηθίσει και να ανοιχτείς σε νέα άγνωστα, αχαρτογράφητα και συναρπαστικά συνάμα, μονοπάτια στη ζωή σου;
Πόσο έτοιμος είσαι να αφήσεις πίσω σου όλα όσα δεν είχαν αποτέλεσμα και δεν σε βοήθησαν στο παρελθόν να εξελιχθείς, να αναπτυχθείς, να λαμπρύνεις; Εννοώ ανθρώπους, συνήθειες, καταστάσεις και πράγματα.
"Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος θα εμφανιστεί" λέει ένα ρητό του Ζεν. Αλλά επίσης, και όταν ο μαθητής είναι πάλι έτοιμος, ο δάσκαλος θα τον εγκαταλείψει.
Αν ο μαθητής θυμώσει, νοιώσει εγκαταλειμμένος, προδομένος ή παρατημένος από το δάσκαλο, τότε δεν πρόκειται ποτέ να αναρριχηθεί και να γίνει δάσκαλος ο ίδιος.
Αν ο μαθητής με ευγνωμοσύνη και μεγαλοπρέπεια αποδεχτεί αυτόν τον αποχωρισμό, τότε ο δρόμος ανοίγει διάπλατα γι' αυτόν να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει για όλες και όλους εμάς φίλοι και φίλες.
Πόσο έτοιμοι είμαστε να αποχωριστούμε όλα εκείνα που μέχρι χτες μας προστάτευαν αλλά σήμερα απαιτείται να τα αφήσουμε πίσω μας για αναρριχηθούμε σε άλλα επίπεδα δημιουργίας, σοφίας, επίτευξης σε κάθε τομέα της ζωής, της δουλειάς, των σχέσεων ή της πνευματικότητας μας;
Όσο πιο έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί είμαστε να το κάνουμε, τόσο πιο γενναιόδωρα η ζωή θα μας ανταμείψει!
Είναι θέμα δικής μας ετοιμότητας!
Δώσε λίγο χρόνο αυτές τις ημέρες στον εαυτό σου, κάνε τον απολογισμό σου, ζύγισε όλα όσα σου γράφω και πάρε τις αποφάσεις σου.
Ετοιμάσου να υποδεχτείς τη Νέα Χρονιά έτσι όπως ταιριάζει στα όνειρα που κάνεις για όλα όσα θέλεις να έρθουν στη ζωή σου.