ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Sat Jul 2019
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Η αξιοπρέπεια είναι κάτι που ξεχειλίζει από μέσα σου και γίνεται εύκολα ορατή από ανθρώπους που και οι ίδιοι τη διαθέτουν.
 
Οι άνθρωποι που έχουν αξιοπρέπεια είναι φωτεινοί, λαμπεροί άνθρωποι.
 
Είναι εκείνο το πολύ έντονο και δυνατό φως που βγαίνει από ένα υπέροχο ουράνιο τόξο που ξεκινάει μέσα από την ψυχή σου, περνάει από την καρδιά σου και εξωτερικεύεται και εκδηλώνεται μέσα από τα λόγια, τις πράξεις, τις στάσεις και γενικότερα την ευρύτερη συμπεριφορά σου απέναντι στους ανθρώπους και τη ζωή.
 
Δυνατοί άνθρωποι όσοι τη διαθέτουν, έστω και αν ορισμένες φορές το λησμονούν και οι ίδιοι.
 
Η αξιοπρέπεια είναι ασπίδα και ακόντιο.
 
Σαν ασπίδα σε θωρακίζει από τους αναιδείς, τους κακοπροαίρετους και τους χυδαίους που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου επιτεθούν ή να παρεισφρήσουν στη ζωή σου χωρίς να τους έχεις δώσεις το δικαίωμα.
 
Σαν ακόντιο σε βοηθάει να κρατάς μακριά σου όλους εκείνους που θα προσπαθήσουν να στην αρπάξουν, μειώνοντας σε ή χρησιμοποιώντας σε ανήθικα και ύπουλα για το δικό τους συμφέρον.
 
Χτες μου δόθηκε η ξεχωριστή χαρά και ευλογία να μιλήσω και να έρθω λίγο πιο κοντά με ένα τέτοιο φωτεινό άνθρωπο και του αφιερώνω αυτές τις γραμμές μαζί με την ευγνωμοσύνη μου.
 
Την ευγνωμοσύνη μου γιατί μέσα από μια χαραμάδα στα μάτια του μου επέτρεψε να εμπνευστώ ώστε να ξαναθυμίσω στον εαυτό μου και σε όλους εσάς ότι τελικά, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια είναι το σπουδαιότερο δώρο που μπορεί ένας άνθρωπος να χαρίσει στον εαυτό του και κανείς να μη μπορεί να το πάρει μακριά του.
 
Μακάρι φίλες και φίλοι, οι ζωές σας να πλημμυρίζουν από αξιοπρέπεια!