Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Tue Jun 2019
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
Η σωστή προετοιμασία είναι το Α και το Ω της επιτυχίας σε ότι κι αν κάνουμε.
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι μειώνουν, αγνοούν ή απαξιώνουν την ευκαιρία που μας δίνει η ίδια η ζωή να προετοιμαζόμαστε καλά προτού καταπιαστούμε με κάτι.
Δεν έχει σημασία με τι.
Από το να κάνουμε ερωτική εξομολόγηση στην κοπέλα των ονείρων μας, να πάμε σε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού, να προγραμματίσουμε μια συνέντευξη με έναν υποψήφιο εργοδότη, να κάνουμε κάποιο σπορ ή να δώσουμε γραπτές εξετάσεις σε κάποιο μάθημα στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο.
Μια ώρα προετοιμασίας μας γλιτώνει από δέκα τουλάχιστον ώρες ταλαιπωρίας.
Ο άνθρωπος που είναι καλά προετοιμασμένος αυτεπάγγελτα έχει και θετικές προσδοκίες για την έκβαση της προσπάθειας που θα καταβάλει.
Οι θετικές προσδοκίες οδηγούν σε αποφασιστικότητα για νίκη, καλύτερη απόδοση κατά την προσπάθεια, αυτοσυγκέντρωση, επιμονή, νικηφόρο διάθεση και μαχητικότητα.
Η ελλιπής, κακή ή ανύπαρκτη προετοιμασία οδηγεί σε αρνητικές προσδοκίες που έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα κατά την προσπάθεια.
Και όλα αυτά βάσει επιστημονικών και ψυχολογικών ερευνών που έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται όλα αυτά τα χρόνια.
Ο άνθρωπος που είναι καλά προετοιμασμένος έχει το δικαίωμα στην τύχη και στην ελπίδα.
Ο απροετοίμαστος που ποντάρει στην τύχη και απλά, ελπίζει δεν είναι παρά αφελής.
 
Ο άνθρωπος που είναι καλά προετοιμασμένος έχει το δικαίωμα στην τύχη και στην ελπίδα.
Η σωστή προετοιμασία απαιτεί επιμονή, υπομονή, αυτο-πειθαρχία και εστίαση σε στόχους μετρήσιμους και εφικτούς.
Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής προπονείται και προετοιμάζεται για τουλάχιστον 15-20 ώρες κάθε εβδομάδα προκειμένου να παίξει 90 λεπτά που διαρκεί ο αγώνας. Και από τα 90 λεπτά ενός αγώνα, ο μέσος ποδοσφαιριστής έχει την μπάλα στην κατοχή του συνολικά για λιγότερο από 2 λεπτά!
Τι να πούμε για τους αθλητές που προετοιμάζονται μια ζωή για να συμμετέχουν για μερικά λεπτά ή και δευτερόλεπτα σε ένα Ολυμπιακό άθλημα;
Φίλες και φίλοι, άσχετα με το επάγγελμα και τους στόχους σας, η κατάλληλη προετοιμασία για κάτι είναι η δύναμη που έχετε να επηρεάσετε τη θετική έκβαση της προσπάθειας σας για να το επιτύχετε.
Μην αφήνετε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη!