Ένα λάθος που κάνουν κάποιοι άνθρωποι

Fri May 2019
Ένα λάθος που κάνουν κάποιοι άνθρωποι
 
Είναι ότι με θεωρούν κάτι σαν «γκουρού» που μέσα σε λίγα λεπτά ή σε μια επίσκεψη θα δώσει οριστικές λύσεις και απαντήσεις σε άλυτα προβλήματα που τους βασανίζουν εδώ και χρόνια!
 
Λες και έχω υπερφυσικές ή υπεράνθρωπες ικανότητες και μπορώ να κάνω θαύματα!
 
Όχι φίλες και φίλοι, μακριά από εμένα τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί και λάθος προσδοκίες!
 
Δυστυχώς, η ανθρώπινη φύση αναζητά εύκολες και  «μαγικές» λύσεις σε μηδενικό χρόνο, χωρίς να διαθέτει υπομονή στην προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλει προκειμένου να απαλλαγεί από οτιδήποτε τη βασανίζει.
 
Πρόσφατα μια κυρία κοντά στα 60 απαίτησε μέσα σε μια επίσκεψη να την θεραπεύσω από τον θυμό που αισθανόταν για τον σύζυγο της μετά από 30 χρόνια γάμου και όταν είδε ότι απαιτείται χρόνος, δουλειά και προσπάθεια δεν επέστρεψε στις συνεδρίες.
 
Και δεν ήταν  η μοναδική.
 
Φίλες και φίλοι,  αν σας απασχολούν προβλήματα με τον εαυτό, τις σχέσεις, τη δουλειά σας ή οτιδήποτε άλλο και τα προβλήματα αυτά διαρκούν χρόνια, κάντε έναν απλό υπολογισμό.
 
Πολλαπλασιάστε την ηλικία σας Χ 365 Χ 24  και θα έχετε το σύνολο ωρών που ζείτε.  Και στο σύνολο αυτών των ωρών ανήκει και ο προγραμματισμός του μυαλού σας που συντηρεί τον μηχανισμό που σας ταλαιπωρεί.  Άρα, πόσες ώρες θα χρειαστεί ένας επανα-προγραμματισμός ή μια θεραπεία που θα φέρει  την επιτυχημένη επίλυση των προβλημάτων και την απαλλαγή από την αγωνία που κουβαλούσατε μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια;
 
Φίλες και φίλοι, η ψυχοθεραπεία αλλά και το coaching δεν έχουν κουμπιά που αν τα πατήσετε θα αλλάξετε ριζικά τη ζωή σας.  Βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι η δική σας αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα συμβάλουν σημαντικά στην επίλυση των προβλημάτων σας.
 
Οι θετικές προσδοκίες συντελούν στη θετική εξέλιξη μιας προσπάθειας από την πλευρά του ανθρώπου που τις έχει.  Οι υπερβολικές προσδοκίες φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
 
Γι΄αυτό, καλό είναι να θυμάστε ότι οι εύκολες λύσεις και τα «μαγικά» κουμπιά είναι για τους μάγους και τους ταχυδακτυλουργούς και όχι για τους θεραπευτές και σοβαρούς επαγγελματίες του είδους.
Ο καλός θεραπευτής, ο έμπειρος coach, ο σοφός πνευματικός και οι καλοί φίλοι θα κάνουν ίσως τη διαφορά.
 
Το παιχνίδι όμως, αρχίζει και τελειώνει από εσάς τους ίδιους!
 
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε και το εμπεδώσετε, τόσο πιο γρήγορα θα δείτε θετικά αποτελέσματα μέσα από μια επαγγελματική συνεργασία σας μαζί μου!
 
Αν ή όσοι ενδιαφέρεστε σοβαρά να κάνετε σημαντικές αλλαγές προς το καλύτερο στη ζωή ή στη δουλειά σας, επικοινωνήστε μαζί μου.