Οι ..."σαλταρισμένοι"!

Sat Feb 2019
Άκης Αγγελάκης Business and Life Training
Το δεύτερο «φρούτο» της εποχής μας είναι οι κάθε λογής "σαλταρισμένοι".
Ο «σαλταρισμένος» είναι ένας μέχρι πρότινος καλός, ήσυχος και φυσιολογικός άνθρωπος που έχει αρχίσει να μηρυκάζει και να αναμασάει τις ίδιες αρνητικές σκέψεις τόσο πολύ μέσα του, που όλοι και όλα του φταίνε!
Κι’ έτσι, έχει αλλοιωθεί η προσωπικότητα του και παραμορφωθεί η ψυχολογία του. Παντού αναζητά το λάθος, τον φταίχτη, τον υπαίτιο. Ακόμα και για πράγματα ασήμαντα, ανόητα, μικρά.
Έχει γίνει παράλογος, απρόβλεπτος, θυμωμένος και κυκλοθυμικός και είναι αναζητά συνέχεια αιτίες για να αρπαχτεί.
Οι «σαλταρισμένοι» συμπεριφέρονται παράλογα, απρόβλεπτα, θυμωμένα και μπορεί να στην έχουν στημένη σε κάθε γωνιά, περιμένοντας να τους δώσεις έστω και μια ασήμαντη ευκαιρία για να αρπαχτούν μαζί σου και να μετατρέψουν μια ασήμαντη λεπτομέρεια ή παράλειψη σε εκκωφαντικό δράμα με απρόβλεπτα ξεσπάσματα και φινάλε.
Συνήθως είναι καλά «διαβασμένοι» και ξέρουν πώς να ελιχτούν και να υπερασπίσουν τα παράλογα αιτήματα και απαιτήσεις τους είτε μέσα από νομικά τερτίπια ή μέσα από τη λογική του παράλογου που ξέρουν πολύ καλά, ότι είναι ανίκητη!
Δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια πληθαίνουν τέτοιοι άνθρωποι με τέτοιου είδους συμπεριφορές και το πραγματικό «αντίδοτο» σε κάτι τέτοιους είναι αυτό μάλλον, που μου είχε πει ο καλός μου καθηγητής στο γυμνάσιο Γιώργος Σουρέλης :
« Όταν στη ζωή σου έρθεις αντιμέτωπος με σαλταρισμένους ή ναρκωτικά, μια είναι η λύση: Τρέξε, απομακρύνσου, φύγε όσο  πιο γρήγορα μπορείς από κοντά τους!»