ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ!

Sun Dec 2018
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ!
Τα αίτια της θλίψης ή της μελαγχολίας αυτών των ημερών οφείλονται σε δυο λόγους. Ο πρώτος είναι η "σύγκρουση". Όταν δηλαδή αυτό που βρίσκεται έξω από εμάς βρίσκεται σε σύγκρουση με αυτό που υπάρχει μέσα μας. Αν έξω βλέπουμε φώτα, χαρές, χαμογελαστά πρόσωπα, παρέες να περνούν καλά, οικογένειες να ζουν αγαπημένα, και μέσα μας κάτι λείπει απ' όλα αυτά, τότε υπάρχει σύγκρουση.
Ο δεύτερος λόγος είναι η "απουσία", το κενό, η απώλεια. Όταν δηλαδή, μας λείπει κάτι πολύ σπουδαίο για εμάς και η απουσία του δεν μας αφήνει να χαρούμε και να χαλαρώσουμε κάπως.
Τι προτείνω:
Κατ' αρχάς φίλες και φίλοι, εσείς που περνάτε θλιμμένα αυτές τις ημέρες, πάρτε απόφαση ότι το παρελθόν δεν υπάρχει πια. Σταματήστε να το "ανασταίνετε". Τιμήστε το, ευχαριστήστε το, να είστε ευγνώμονες για όλα αυτά που ζήσατε, με τους ανθρώπους που τα μοιραστήκατε και νοιώστε χαρά που η ζωή σας έδωσε αυτή την εμπειρία.
Αμέσως μετά, αποφασίστε να ζήσετε στο "εδώ και τώρα". Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε, με ποιους και πως, για να βάλετε λίγη χαρά, λίγη συντροφιά στη ζωή σας. Σε ποιους ανθρώπους μπορείτε να μιλήσετε και να κανονίσετε κάτι; Τι θα μπορούσατε να κάνετε στο σπίτι σας και ποιους μπορείτε να καλέσετε; Τι άλλο θα μπορούσατε να κάνατε που θα σας δώσει χαρά, ικανοποίηση τέτοιες ημέρες; Μια αγαθοεργία; Μήπως συντροφιά σε κάποιον που νοιώθει μόνος; Τι άλλο; Σκεφτείτε.
Στο χέρι σας είναι να βρείτε καταφύγιο πόνου κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού σας και στο χέρι σας είναι να φωτίσετε το πρόσωπο σας και τα πρόσωπα μερικών άλλων ανθρώπων μοιραζόμενοι αγάπη, καλοσύνη, αγκαλιά, χαμόγελο κι ελπίδα.
Νοιαστείτε λίγο για τον εαυτό σας. Αυτόν έχετε! Μην επιτρέπετε στη μοναξιά, την εγκατάλειψη και τη θλιψη να πάρουν το επάνω χέρι!
Κάντε την προσπάθεια και θα δείτε η Νέα Χρονιά θα δεν θα σας αρνηθεί την αγκαλιά της!