ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Mon Oct 2018
ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Σε κάθε είδους «φουρτούνας». Ειδικά, όταν αυτή η φουρτούνα έχει το πρόσωπο μιας δήθεν οικονομικής κρίσης που οι αιτίες της δεν είναι οικονομικές.
Ο Bukowski είπε ότι " Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες, ενώ οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση. "
Και για να συμπληρώσω, σε χώρες όπως η δική μας και σε καταστάσεις όπως αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, δεν είσαι μόνον ότι δηλώσεις, αλλά είσαι κάτι ακόμα περισσότερο! Είσαι και δυνατός.
Όπως ο φελλός που επιπλέει, έχει τη δύναμη της άνωσης, έτσι και ο ανίκανος, ηλίθιος, φοβισμένος και ανεγκέφαλος που κατέχει μια υψηλόβαθμη θέση έχει τη δύναμη της εξουσίας.
Το κατά τους Financial Times, “brain drain” δηλαδή η διαρροή εγκεφάλων, σπουδαίων μυαλών και επιστημόνων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, δίνει άπλετο χώρο για άνθιση κάμποσων «φελλών»!
Ποια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του «φελλού»;
Είναι κρυψίνους, ανασφαλής, ευθυνόφοβος, γλοιώδης, ανεπαρκής , αναποτελεσματικός και αδίστακτος !Λειτουργεί με στόχο και σχέδιο, είναι επιρρεπής στις συνωμοσίες, τη μυστικοπάθεια και τις άνομες μυστικές στρατηγικές συμμαχίες με παρεμφερείς «φελλούς» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με αυτόν.
Το δράμα, το πραγματικό δράμα είναι ότι δυστυχώς, πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν τέτοιους φοβισμένους χαρακτήρες για να τους εμπιστευθούν το μέλλον τους!
Μάλλον, επειδή οι ανίκανοι, αδαείς, υποτακτικοί φοβισμένοι είναι περισσότερο οικονομικοί και χειραγωγημένοι από όλους εκείνους που στ’ αλήθεια αξίζουν και παράλληλα, έχουν πνεύμα ελεύθερο και δημιουργικό.
Αλλά δυστυχώς, για τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που τους προσλαμβάνουν, τέτοιοι άνθρωποι, σε τέτοιες εποχές, μόνο απώλειες και ζημιές μπορούν να προκαλέσουν.
Γιατί κάθε υπέρβαση, κάθε επιτυχία και κάθε νίκη απαιτεί ανθρώπους με ακέραιες καρδιές, καθαρά μυαλά και δύναμη ψυχής στο να τολμήσουν, να δημιουργήσουν, να είναι ευέλικτοι να δώσουν μάχες και να προχωρήσουν με γενναιότητα και φωτεινό όραμα στο δρόμο που ξετυλίγεται μπροστά μας!
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!