Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Thu Aug 2018
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Οι κατάλληλες ερωτήσεις προς τον ίδιο μας τον εαυτό μας σπρώχνουν προς τη δημιουργία, την ανθεκτικότητα και τη γενναιότητα.
Οι λάθος ερωτήσεις μας καταβάλουν, μας τρομάζουν, μας εκμηδενίζουν ψυχολογικά, ηθικά, πνευματικά και φυσικά.
"Γιατί όλα τα άσχημα συμβαίνουν σ' εμένα;" - Είναι η λάθος ερώτηση! Γιατί τι θέλεις να σου απαντήσει ο εαυτός σου; Θα ψάξει και θα βρει λόγους. Και οι λόγοι που θα βρει δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ακόμα ένα εμπόδιο, ακόμα ένα φορτίο στην "ταφόπλακα" της απελπισίας που ο ίδιος βάζεις.
"Με ποιο τρόπο μπορώ να αντιμετωπίζω και να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα;" - Είναι η κατάλληλη ερώτηση που θα κινητοποιήσει ολόκληρο το διανοητικό και ψυχολογικό σου σύστημα να αναζητήσει λύσεις, ιδέες, μαθήματα και εμπειρίες που πιθανόν θα σε βοηθήσουν να λειτουργήσεις δημιουργικά, μαχητικά και αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτού που σε βασανίζει.
Φίλες και φίλοι, κάντε συνήθεια να τοποθετείτε τις σωστές ερωτήσεις στο μυαλό σας, αντί να κάνετε τις εύκολες αλλά "μοιραίες" ερωτήσεις που οι απαντήσεις τους θα σας μπερδέψουν, θα σας καταθλίψουν και θα σας κλείσουν το δρόμο για την επίλυση ή τη θεραπεία στο πρόβλημα σας!
(Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για λίγο σε επίπεδο θεραπευτικό ή συμβουλευτικό ώστε να αποκτήσετε την τόσο χρήσιμη και σημαντική συνήθεια της αυτο-παρακίνησης μέσα από τη χρήση των κατάλληλων ερωτήσεων προς τον ίδιο σας τον εαυτό. Δείτε περισσότερα εδώ https://www.akis-angelakis.com/atomikes-synedries/ )