Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

Mon Aug 2018
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ
Η προσπάθεια έχει τη δική της ξεχωριστή δύναμη και δυναμική.
Ο άνθρωπος που προσπαθεί να επιτύχει ή να αλλάξει τα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή του προς το καλύτερο είναι ένας δυνατός άνθρωπος.
Πολλές φορές όμως, ούτε η προσπάθεια, ούτε οι προθέσεις φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα κι αναρωτιόμαστε γιατί;
Γιατί η προσπάθεια και κάθε προσπάθεια για να επιτύχει απαιτούνται και κάποιοι άλλοι παράγοντες και συστατικά.
Όπως ο σωστός σχεδιασμός, η κατάλληλη προετοιμασία, η εξυπνάδα και η σοφία να ξέρεις πότε θα σταματήσεις ή πότε θα αλλάξεις γραμμή.
Επίσης, απαιτείται διορατικότητα στο να εκμεταλλεύεσαι τη σωστή χρήση του χρόνου, ή αλλιώς το κατάλληλο timing. Πολλές φορές, σωστές ιδέες και ενέργειες πηγαίνουν χαμένες επειδή γίνονται την ακατάλληλη στιγμή.
Μια προσπάθεια για να έχει δυναμική και ανθεκτικότητα χρειάζεται επίσης να υπάρχει αποφασιστικότητα, αυτοπειθαρχία, όραμα και σωστός συντονισμός όλων αυτών των παραγόντων μεταξύ τους.
Τέλος, η ψυχική ανθεκτικότητα και δύναμη στην αντιμετώπιση και σωστή διαχείριση των δυσκολιών, των εμποδίων και των λαθών που μπορεί να μπουν στο δρόμο εκείνου του ανθρώπου που προσπαθεί είναι ακόμα ένας βασικός συντελεστής στην επιτυχία.
Φίλες και φίλοι, υπήρξα και παραμένω από εκείνους τους ανθρώπους που όσες φορές κι αν πέσω θα ξανασηκωθώ και θα συνεχίσω να προσπαθώ, έχοντας όμως μάθει τα μαθήματα που μου αφήνει κάθε πτώση και κάθε μου ήττα.
Ποτέ μου δεν έχω σταματήσει, ούτε θα σταματήσω όσο ζω να προσπαθώ να χτίζω γέφυρες.
Ανάμεσα στα όνειρα και τους στόχους μου και στην πραγματοποίηση τους.
Κι αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο δώρο και η ομορφότερη ευκαιρία που μου έχει κάνει η ίδια ζωή.
Να έχω στη διάθεσή μου το δικαίωμα στην προσπάθεια. Εύχομαι και οι δικές σας προσπάθειες σε ότι κι αν κάνετε να στέφονται με επιτυχία!
(Παραμένω στη διάθεση σας να σας βοηθήσω μέσα από συνεδρίες προσωπικής συμβουλευτικής και business coaching με στόχο την υλοποίηση των προσωπικών και επαγγελματικών σας σχεδίων. Δείτε περισσότερα εδώ https://www.akis-angelakis.com/atomikes-synedries/ )