Δυο πράγματα που αξίζει να θυμάσαι!

Tue Jun 2018
Δυο πράγματα που αξίζει να θυμάσαι!
Το πρώτο είναι ότι το μυαλό σου είναι ένα μηχάνημα.
Όπως το ρυθμίζεις, έτσι και ανταποκρίνεται.
Αν το αφήσεις ξερύθμιστο, γίνεται άναρχο και σε πάει στα βάθη της κόλασης.
Το δεύτερο είναι ότι οι συνήθειες μας διαμορφώνουν την ποιότητα της ζωής μας.
Αν σκεφτείς καλά επάνω σ' αυτές τις δυο αλήθειες, ίσως μπορέσεις να καταλάβεις πως ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΟΥ ΦΙΛΟΣ, ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ.
Διαφορετικά, το υπέροχο αυτό "μηχάνημα" θα αυτοκαταστραφεί, παρασύροντάς σε στα απύθμενα βάθη της ανημποριάς, της απόγνωσης και της συμφοράς.
Δεν είναι αδύνατο να μάθεις να συμπεριφέρεσαι στο μυαλό σου έτσι όπως θέλεις να είναι η ζωή σου.
Μια εύκολη και αποτελεσματική τεχνική που διδάσκω στα σεμινάρια μου είναι η Τεχνική της Μετάβασης από τα "Γιατί;" στα "Πως;", έτσι όπως την έχω διδαχθεί από τον Brian Tracy.
Μια τεχνική που υπαγορεύει ότι κάθε φορά που ένα σημαντικό πρόβλημα έχει κάνει την εμφάνιση του στη ζωή σου, να μην αναρωτιέσαι "Γιατί μου συνέβη;" αλλά "Πως θα το λύσω;".
Με τον τρόπο αυτό, το μυαλό σου εστιάζεται στην αναζήτηση της λύσης τη στιγμή που τη χρειάζεσαι περισσότερο, αντί να κατευθυνθεί προς την πίκρα, τη θλίψη, την απογοήτευση ή το θυμό.  Θα έρθει και η ώρα του απολογισμού και της απάντησης των "γιατί;".  Γιατί όταν το δάσος έχει αρπάξει φωτιά, οι πυροσβέστες δεν ερωτούν "Γιατί πήρε φωτιά;" αλλά "Πως τη σβήνουμε;".
Απαιτείται εξάσκηση και ίσως, λίγη βοήθεια. Τρόποι υπάρχουν αρκεί ΕΣΥ να έχεις τη διάθεση, την αποφασιστικότητα και τη σοφία να κάνεις την αρχή.
(Στο νέο μου βιβλίο "Ζεις ή Υπάρχεις;" μπορείς να διαβάσεις και να μάθεις περισσότερα γύρω από αυτό. Αν θέλεις να το παραγγείλεις, τηλεφώνησε στο 210-2512988)