Βρίσκεις δικαιολογίες ή λύσεις;

Sat May 2018
Βρίσκεις δικαιολογίες ή λύσεις;
Γεμάτη εμπόδια η ζωή μας. Ήταν έτσι, είναι έτσι, έτσι θα είναι και στο μέλλον. Αλλοίμονο μας αν αυτά μας καθηλώνουν αντί να μας σπρώχνουν στην αναζήτηση των λύσεων.
 
Ακούω ανθρώπους που λένε "Μα είμαι άνεργος 4 χρόνια, τι θέλεις να κάνω;" Ακούω άλλους που λένε "Έχω δυο μικρά παιδιά και άρρωστη γυναίκα, τι θέλεις να κάνω;"
 
Και όμως, αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι χάνουν! Γιατί πάντα χάνεις κάθε φορά που επιτρέπεις στα βάσανα σου να γίνονται οι δήμιοι και οι σταυρωτές σου!
 
Εγώ θα έλεγα στους ανθρώπους αυτούς, το ίδιο πράγμα που λέω και στον εαυτό μου κάθε φορά που οι δικαιολογίες εμφανίζονται στο δρόμο μου ανάμεσα σ' εμένα και τους στόχους μου.
 
Να τι θα έλεγα "Μα ακριβώς επειδή είσαι άνεργος 4 χρόνια, πρέπει να δώσεις ότι έχεις και δεν έχεις στις προσπάθειες που καταβάλεις και να βρεις μια δουλειά!"
 
Να τι θα έλεγα και στον άλλο "Μα ακριβώς επειδή έχεις δυο μικρά παιδιά και άρρωστη γυναίκα πρέπει να γίνεις ο ήρωας που τους χρειάζεται και να παλέψεις για να δικαιωθείς οικονομικά, ηθικά και συναισθηματικά στα μάτια τους και στα δικά σου μάτια!"
 
Να και τι λέω στον εαυτό μου "Μα ακριβώς επειδή η ζωή είναι αυτή που είναι και επειδή η ίδια η ζωή ΔΕΝ ενδιαφέρεται για μένα, ΕΓΩ είμαι αυτός που θα ενδιαφερθώ για μένα, για τη νικηφόρα επιβίωση τη δική μου και των αγαπημένων μου!"
 
Φίλες και φίλοι, στο χέρι σας είναι να πολεμάτε λεβέντικα στη ζωή αυτή και να κυνηγάτε τα όνειρα και τους στόχους σας, αντί να πέφτετε θύματα των δικαιολογιών, των αδικιών και της αυτολύπησης!
 
Στο χέρι σας είναι να ανακαλύπτετε δικαιολογίες και στο χέρι σας είναι να τις μετατρέπετε σε αιτίες για να προσπαθείτε και να πετυχαίνετε!
 
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να επιλέγετε το δεύτερο μονοπάτι.