ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ!

Wed Sep 2017
ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ!
Κάθε φορά που απευθύνεσαι στους λάθος υποψήφιους πελάτες σκοτώνεις την αυτοπεποίθησή σου!
Επειδή σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχεις αρκετούς υποψήφιους για να απευθυνθείς και έτσι δημιουργείς μια «κινητικότητα» χωρίς αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, έχεις την λάθος αίσθηση της ασφάλειας, νομίζοντας ότι κάποιες περιπτώσεις που εκκρεμούν θα υλοποιηθούν... Έτσι, δημιουργείς ένα φαύλο κύκλο λάθος συμπερασμάτων και υποθέσεων, που μπορεί να σου προκαλέσουν οικονομικά, συναισθηματικά και επαγγελματικά προβλήματα στο άμεσο μέλλον.
Γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι όλη σου η ενέργεια καταναλώνεται χωρίς αποτελέσματα. Τότε είναι που μελαγχολείς και χάνεις το ηθικό και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Τότε είναι που η απόρριψη - έστω και αν αυτή προέρχεται από τους λάθος υποψήφιους και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί - σε πονάει περισσότερο.
Σαν αποτέλεσμα, βλέπεις ότι είσαι πολύ «φτωχότερος» πελατειακά απ΄ όσο αρχικά νόμιζες, κι αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι εξάρτηση από εκείνους τους πελάτες που συναλλάσσεσαι και να τους εξασκείς ιδιαίτερη πίεση, πράγμα που τους απωθεί και σε «εκμεταλλεύονται» συναισθηματικά, κακοποιώντας σε πωλησιακά με τις αντιρρήσεις, την αναβλητικότητα και τις υπεκφυγές τους (πώς αλλιώς θα μπορούσαν να αντισταθούν και να αμυνθούν στην απελπισία σου;).
Να θυμάσαι ότι τα ψέματα που σου λένε οι υποψήφιοι πελάτες, είναι η δική τους άμυνα στην πίεση που τους εξασκείς.
Επίσης, να γνωρίζεις ότι τα ψέματα που κάποιοι πωλητές λένε στους υποψήφιους πελάτες, είναι η δική τους αντίδραση στην πωλησιακή τους αβεβαιότητα και ανασφάλεια.
«Θα κάνεις λάθη στη ζωή. Αυτό που μετράει είναι το τι θα κάνεις μετά». Brandi Chastain (1968 - ), Ολυμπιονίκης ποδοσφαίρου.
(Από τα "Μικρά Μυστικά για Μεγάλες Πωλήσεις", εκδόσεις Πληρότητα, διατίθεται και σε e-book).