ΕΙΜΑΣΤΕ «ΜΑΓΝΗΤΕΣ»!

Sat Sep 2017
ΕΙΜΑΣΤΕ «ΜΑΓΝΗΤΕΣ»!
Ζούμε τη ζωή μας σαν ένας ζωντανός «μαγνήτης» που προσελκύει προς το μέρος του πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις που να ταιριάζουν με τις σκέψεις που κάνουμε.
 
Γι’ αυτό και πολλοί ειδικοί μας λένε «Άλλαξε τις σκέψεις σου και θα αλλάξει η ζωή σου».
 
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν είναι πως  όλοι αυτοί που συμβουλεύουν αβίαστα  να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, θεωρούν ότι είναι το ίδιο εύκολο όπως το να αλλάξουμε ένα σετ σεντόνια που αγοράσαμε και δεν μας άρεσε ή ένα ζευγάρι παπούτσια.
 
Δυστυχώς,  δεν είναι!
 
Και γι’ αυτό τόσοι και τόσοι άνθρωποι παραμένουν βαλτωμένοι στην ίδια κατάσταση, με τις ίδιες καταστροφικές συνήθειες και συμπεριφορές ολόκληρη τη ζωή τους.
 
Και αναρωτούνται γιατί άραγε να υποφέρουν;
 
Γιατί όταν η ζωή σου εξελίσσεται μέσα από αυτό που ονομάζω «επαναλαμβανόμενα σενάρια» πόνου τότε υπηρετείς κάτι πολύ δυνατό.
 
Υπηρετείς αυτό που είναι βαθειά κρυμμένο κάτω από τις σκέψεις σου.
 
Κι αυτό είναι οι καλά ριζωμένες περιοριστικές πεποιθήσεις.  ( Στην ψυχολογία τις λέμε «πυρηνικές» πεποιθήσεις ή «σχήματα» αν είναι ακόμα πιο σύνθετες και δυνατές).
 
Για να αλλάξει κάποιος τις σκέψεις που κάνει και που του προκαλούν προβλήματα στη ζωή του, χρειάζεται να ανακαλύψει, να αμφισβητήσει και να απαλλαγεί από τις πυρηνικές του πεποιθήσεις.
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε δεν το γνωρίζουν ή δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.
 
Γιατί αυτό είναι θέμα σπουδής, προσπάθειας και πολλές φορές, συνεργασίας με κάποιον ειδικό.
 
Να γιατί, πολλοί καλοί άνθρωποι κάνουν φαύλους κύκλους με τις ζωές τους.
 
Τώρα όμως, όλες και όλοι εσείς φίλες και φίλοι, ξέρετε ποια είναι η αληθινή δυσκολία.
 
Και αυτό που ξέρετε είναι ήδη το πρώτο βήμα για να αναζητήσετε τρόπους, ιδέες και λύσεις για να απαλλαγείτε από τον πόνο του να προσελκύετε όλα εκείνα που δεν θέλετε ή που φοβάστε στη ζωή σας.
 
(Αν κρίνετε ότι συναντάτε «επαναλαμβανόμενα σενάρια» με τη ζωή σας ή κάνετε «φαύλους κύκλους», μπορείτε να μου στείλετε στο προσωπικό μου email που είναι success2@otenet.gr  περιληπτικά ποιο είναι το πρόβλημα σας και θα σας και θα προσπαθήσω να σας απαντήσω. Για να απαντήσω σε όσο το δυνατόν περισσότερους, σας παρακαλώ να είστε περιληπτικοί όταν περιγράφετε το θέμα σας).