ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ «ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ» ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΑ!

Thu Aug 2017
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ «ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ» ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΑ!
Απαιτείται προσπάθεια, φαντασία και αυτοπειθαρχία για να παραμείνεις θετικός στα αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα της ζωής, ειδικά σε μια χώρα όπως η δική μας,  μέσα στη δίνη της «προ-κατ» κρίσης.
 
Είναι εύκολο να θυμώνεις και να μνησικακείς με όλους εκείνους που ίσως είναι ευτυχέστεροι και πιο επιτυχημένοι από εσένα.
 
Είναι επίσης, το ίδιο εύκολο να εκνευρίζεσαι και να αρπάζεσαι με όλους εκείνους τους καλούς ανθρώπους που κι αυτοί, όπως εσύ, καταπιέζονται και υποφέρουν καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα νιώθουν θύματα και θυμώνουν, προβάλλοντας το χειρότερο τους εαυτό στους άλλους.
 
Η τραγωδία είναι ότι όσο περισσότερο παραδίδεσαι στο θυμό και στην αρνητικότητα, τόσο ευκολότερα σε κατακτούν.  Ο θυμός, η ζήλια και η μνησικακία τρέφονται το ένα από το άλλο μέχρι να καταναλώσουν τον άνθρωπο που τα έχει μέσα του. Είναι τελείως καταστρεπτικά συναισθήματα και βρίσκονται στη ρίζα πολλών κακών και πολλών προβλημάτων της κοινωνίας μας.
 
Τέσσερα βήματα που σε συμβουλεύω να κάνεις για να μην πέφτεις σ’ αυτές τις παγίδες είναι:
 
  1. Να σκέφτεσαι, να σχεδιάζεις και να αρχίσεις να υλοποιείς όλα όσα απαιτούνται για να χτίσεις ένα μέλλον – το δικό σου μέλλον - όσο περισσότερο συμπαγές, ασφαλές και συγκροτημένο οικονομικά μπορεί να γίνει. Χτίσε συστηματικά, προσεκτικά και στρατηγικά το δικό σου προσωπικό όραμα.  Αυτό που θα σε οδηγήσει να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από  κάθε πόνο, αγωνία και αναστάτωση.  Δώσε νόημα στον πόνο σου φτιάχνοντας ένα όραμα για το οποίο αξίζει να ζεις.
  2. Να συμπονάς και να συγχωρείς τους συν-Έλληνες που υποφέρουν, θυμώνουν και «παραπατούν» δίπλα σου ζαλισμένοι και αβοήθητοι από τη συμφορά που χρόνια τώρα κατατρώγει τη χώρα μας. Πολλοί δεν έχουν τη δύναμη, τη γνώση, τη σοφία και την εμπειρία να σταθούν στα πόδια τους. Χρόνια τώρα, δεν το έκαναν. Ούτε τώρα θα μπορέσουν να το κάνουν. Συμπόνεσε τους.
  3. Μην προσθέτεις ακόμα ένα βασανισμένο στην ομάδα των αδύναμων. Γι αυτό, να μη συμβιβάζεσαι, να μη φοβάσαι και να μην υποκύπτεις στην αυθαιρεσία, τις ψευτιές και σε όλα όσα βίαια, ύπουλα και μεθοδικά σου επιβάλουν.
  4. Κάνε το καλύτερο που μπορείς! Αν το καλύτερο που μπορείς είναι να καταγγέλλεις δημόσια, αυτό να κάνεις. Αν το καλύτερο που μπορείς είναι να ορθώσεις το παράστημά σου και να τους πολεμήσεις με το δικό σου τρόπο, αυτό να κάνεις. Αν το καλύτερο που μπορείς είναι όπου βρεθείς και όπου σταθείς να αφυπνίζεις ανθρώπους ώστε να μάθουν να μην εμπιστεύονται κανένα από δαύτους, αυτό να κάνεις.  Αν το καλύτερο που μπορείς είναι να μιλήσεις στα παιδιά σου γι’ αυτή τη δοκιμασία και να τα μάθεις να μην ανέχονται ψεύτες, διπλοπρόσωπους και φαύλους, αυτό να κάνεις.  Κάνε όμως, κάτι!
 
Ποτέ καμιά συμφορά, καμιά προδοσία, καμιά καταστροφή δεν διάρκεσε παντοτινά.  Αυτό να το θυμάσαι.
 
Κάνε λοιπόν την αρχή από σήμερα και προχώρησε με τα τέσσερα αυτά βήματα.  Ίσως είναι και τα πρώτα από εκείνα που θα καθορίσουν το ταξίδι των χιλίων μιλίων που ανοίγεται μπροστά σου!