Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑΣ

Fri Aug 2017
Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑΣ
Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία και την επίτευξη ενός στόχου έχει να κάνει με την εσωτερική ικανότητα μας να είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε όλα όσα απαιτούνται για να τον επιτύχουμε.
Με άλλα λόγια η προθυμία είναι η ικανότητα να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να το κάνει.
Η προθυμία είναι το δεύτερο σημαντικό προαπαιτούμενο για ένα πλοίο ώστε να κηρυχθεί αξιόπλοο βάσει της Αγγλικής νομοθεσίας. Το πλοίο πρέπει να είναι «Έτοιμο, Πρόθυμο και Ικανό» για να ταξιδέψει.
Το ίδιο και ο άνθρωπος που καθημερινά ξεκινά και συνεχίζει το ταξίδι του για μια καλύτερη ζωή, για μια ευτυχισμένη ζωή.
Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το τίμημα για όλα εκείνα που ισχυρίζονται ότι επιθυμούν να αποκτήσουν.
Υπάρχει όμως, και μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που ενώ ορκίζονται ότι θέλουν να επιτύχουν κάτι, παρόλα αυτά, είναι απρόθυμοι να καταβάλουν το αντίτιμο τους σε προσπάθεια, συναίσθημα, δημιουργία.
Το αληθινό δράμα για τους ανθρώπους αυτούς αρχίζει όταν και οι ίδιοι δεν ξέρουν αυτή τους την απροθυμία.
Αν κάποιοι από εσάς, ανήκετε στην κατηγορία αυτή, μπορείτε να κάνετε μια πολύ σημαντική ερώτηση στον ίδιο σας τον εαυτό.
Κι αυτή είναι : Πως κρατώ πίσω τον εαυτό μου; Υπάρχει κάτι που θέλω από τη ζωή αλλά προς το παρόν δεν δίνω την άδεια στον εαυτό μου να το επιτύχει;
Αρχίστε να απαντάτε στην ερώτηση αυτή καταγράφοντας όλα εκείνα που δεν θέλετε να κάνετε προκειμένου να αποκτήσετε αυτό που λέτε ότι επιθυμείτε.
Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας όταν συντάσσετε αυτή τη λίστα.
Γιατί η λίστα αυτή της «απροθυμίας» θα είναι ένα δυνατό πρώτο βήμα για να έρθετε πιο κοντά σε ότι αποφεύγετε και σταδιακά, να αρχίσετε να δουλεύετε με τον εαυτό σας ώστε να το ξεπεράσετε.
Καλή σας αρχή!
Αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια μέσα από μερικές σύντομης διάρκειας συνεδρίες/ coaching γύρω από θέματα που σας απασχολούν, δείτε εδώ περισσότερα http://www.akis-angelakis.com/atomikes-synedries/