ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΡΑΣ!

Wed Apr 2017
ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΡΑΣ!
Όσο περισσότερο ανησυχείς, τόσο περισσότερο "σκοτεινιάζεις", βουλιάζεις στην χοάνη όλων εκείνων που απεύχεσαι να σου συμβούν.
Η ανησυχία αφυπνίζει την αμυγδαλή στον εγκέφαλό σου και προκαλεί έλλειψη μετωπιαίας συνοχής. Αυτό σημαίνει ότι ακινητοποιούνται οι προσπάθειες σου για δράση και δυναμώνει η αναποφασιστικότητα, η αναβλητικότητα ενώ παράλληλα, πολλαπλασιάζονται οι αρνητικές σου σκέψεις.
Ο καλύτερος τρόπος για να βγεις από την ανησυχία είναι να ΠΙΕΣΕΙΣ τον εαυτό σου να αρχίσει να σκέφτεται λύσεις σε αυτό που σε ανησυχεί.
Πάρε χαρτί και μολύβι και άρχισε να τις γράφεις. Δεν έχει σημασία ποια θα σου έρθει πρώτη ή ποια θα σου φανεί η καλύτερη στη φάση αυτή.
Αφού τις καταγράψεις, μετά αξιολόγησε τις, βάλε τις σε σειρά προτεραιότητας και κάνε την αρχή.
Αν παρόλα αυτά, δεν υπάρχει λύση σε αυτό που σε ανησυχεί, τότε πάρτο απόφαση και προσπάθησε να περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα τις στιγμές, τις ώρες και τις ημέρες που έρχονται.  Γιατί αν από το χρόνο σου δεν μπορείς να εξαλείψεις αυτό που σε ανησυχεί, και εξακολουθείς να βασανίζεσαι από αυτό, τότε όχι μόνο δεν υποφέρεις αλλά χάνεις και τον πολύτιμο χρόνο σου!
Γιατί όσο περισσότερο ανησυχείς, τόσο περισσότερο βασανίζεσαι.
Αν ανησυχείς για κάτι που διορθώνεται, τότε στρώσου στη δουλειά και διόρθωσέ το.
Αν ανησυχείς για κάτι που δεν διορθώνεται, τότε και πάλι στρώσου στη δουλειά στο να μάθεις να συζείς με αυτό που δεν σου αρέσει αντί να ανησυχείς γι' αυτό...