O ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟΥΛΟ" ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Thu Oct 2016
Γιατί μπορεί να εμφανιστεί στη ζωή σου με τρόπους που να σε κάνουν να πιστεύεις ότι δεν φοβάσαι να κάνεις πράγματα, ενώ στην ουσία αυτό σου συμβαίνει.
Η αναβλητικότητα, η τελειοθηρία, η αναποφασιστικότητα, η αγωνία είναι μερικά από τα "πρόσωπα" του φόβου στη ζωή μας.
Η μεγαλύτερη ζημιά συμβαίνει όταν αφυπνίζονται οι ασυνείδητοι φόβοι.  Όταν δηλαδή, όλοι εκείνοι οι φόβοι που είναι αποθηκευμένοι στο ασυνείδητό μας ενεργοποιηθούν από κάποιο ερέθισμα.
Όπως ο Νίτσε είχε πει "Όταν ο άνθρωπος είναι κουρασμένος αφυπνίζονται μέσα του δαίμονες που εδώ και καιρό είχαν ξεχαστεί".
Αυτό ακριβώς κάνουν και οι ασυνείδητοι φόβοι.
Και το χειρότερο απόλα είναι πως όταν αφυπνίζονται ο άνθρωπος παγώνει, "πετρώνει", ακινητοποιείται.  Και δεν κάνει όλα εκείνα που ξέρει ότι πρέπει να γίνουν.
Γι αυτό και βλέπουμε ανθρώπους ενώ να έχουν ανάγκη να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους, για την υγεία τους, για τα οικονομικά τους ή τη δουλειά τους, αναποφάσιστοι και αδρανείς κάνουν ακριβώς το αντίθετο!
Να θυμάστε πως όλες μας οι εμπειρίες, τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις δεν έχουν ξεχαστεί.  Έχουν αποθηκευτεί.  Και αφυπνίζονται κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε φυσικά ή νοερά ένα παρεμφερές γεγονός με εκείνο που έχει αποθηκευτεί στο ασυνείδητο μας.
Αυτή είναι μια διεργασία του εγκεφάλου που γίνεται για δική μας προστασία μέσω συγκεκριμένων λειτουργιών.
Στο σεμινάριο - Μέθοδος "Δημιουργώντας ένα Καινούργιο εαυτό" μαθαίνουμε τρόπους διαχείρισης αυτών των λειτουργιών ώστε να μην μένουμε πίσω με τους στόχους και τις επιδιώξεις μας.  Μαθαίνουμε επίσης, πως να υποστηρίζουμε ένα όραμα ζωής που θα μας κρατήσει όρθιους σε κάθε δυσκολία και απρόβλεπτη ταλαιπωρία που ίσως εμφανιστεί στο δρόμο μας . Να σας θυμίσω επίσης, πως οι απόφοιτοι της Μεθόδου παρακολουθούν ανελειπώς εντελώς δωρεάν επαναληπτικά σεμινάρια με ασκήσεις επάνω στη Μέθοδο και την εφαρμογή της.
Ελάχιστες θέσεις παραμένουν.  Διαβάστε εδώ περισσότερα http://akis-angelakis.com/component/seminars/?view=seminar&id=345  και τηλεφωνήστε μας στο 210-2512988 για να κάνετε τις κρατήσεις σας
post_o_fovos2