Δυο παράγοντες που κάνουν κάθε όνειρο πραγματικότητα

Thu Oct 2016
Δυο παράγοντες που κάνουν κάθε όνειρο πραγματικότητα είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ και η ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ.
Δεν έγραψα "αισιοδοξία", ούτε "θετική σκέψη" γιατί και τα δυο τους είναι ανούσια χωρίς σχέδιο και στρατηγική.
Η Εμπιστοσύνη έχει να κάνει με το "μέσα" μας. Είναι εκείνη η αίσθηση ότι "ξέρεις" πως αυτό που περιμένεις να συμβεί, θα συμβεί. Ξέρεις, γιατί έχεις κάνει όλα όσα έπρεπε και όσα μπορούσες. Προετοιμάστηκες, σχεδίασες, υπολόγισες. Έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, στις σκέψεις σου, στις αποφάσεις σου και στις πράξεις σου. Έχεις εμπιστοσύνη και στην άλλη πλευρά και έχεις κάθε λόγο να την πιστεύεις.
Αυτό είναι η αίσθηση της εμπιστοσύνης. Μια αίσθηση που σου δίνει μια εσωτερική "μεγαλοπρέπεια" για να κάνεις ήρεμα, ψύχραιμα και σταθερά όλα εκείνα που χρειάζεται να κάνεις. Όπως για παράδειγμα, τότε που σαν παιδιά ή έφηβοι, πηγαίναμε στο ραντεβουδάκι με τον ή την αγαπημένο/η μας. Είχαμε εμπιστοσύνη ότι θα μας περιμένει με χαρά. Κι έτσι, μπορούμε να λειτουργούμε χωρίς φόβο, αγωνία και άγχος.
Η Θετική προσδοκία είναι κάτι ξεχωριστό από την εμπιστοσύνη. Είναι μια μορφή δυνατής ελπίδας, μια πίστη με "χρώματα". Είναι μια μορφή πνευματικής δύναμης που διαμορφώνει όλα όσα κάνουμε για να προετοιμάσουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στους στόχους μας.
Η θετική προσδοκία διαμορφώνει όχι μόνο τις σκέψεις που κάνουμε αυτή τη στιγμή αλλά και τις πράξεις που θα κάνουμε. Από την ψυχολογία γνωρίζουμε πως τα άτομα που έχουν θετική προσδοκία για την έκβαση μιας δουλειάς που θα κάνουν, όταν την κάνουν λειτουργούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Ενώ τα άτομα που έχουν χαμηλές προσδοκίες για κάτι που θα κάνουν, όταν το κάνουν λειτουργούν με ηττοπάθεια, καταβάλουν λιγότερη προσπάθεια και στο τέλος, τα αποτελέσματα που έχουν είναι απογοητευτικά.
Οι ικανότητες να σκέφτεσαι και να πράττεις με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ και ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ μαθαίνονται και εξασκούνται. Όσο περισσότερο τις εφαρμόζεις, τόσο περισσότερο ψύχραιμα, στοχευμένα και γαλήνια δρας προς την κατεύθυνση επίτευξης κάθε στόχου που έχεις βάλει στη ζωή σου. Είναι ικανότητες που μαθαίνουμε να αναπτύσσουμε και στη Μέθοδο "Δημιουργώντας ένα Καινούργιο εαυτό" που διδάσκεται κάθε μήνα στην αίθουσα διδασκαλίας των γραφείων μας.
Είναι δυο δυνατά "εργαλεία" ζωής που θα σε φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη και την υλοποίηση του οράματός σου!
ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ - Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 - Σας περιμένω στη γιορτή της ζωής! Ελάτε μαζί με φίλους, αγαπημένους, συνεργάτες, πελάτες σας! Θα είναι μια Γιορτή Χαράς, Έμπνευσης και Παρακίνησης! Με όμορφα δώρα για όλους! Ό,τι καλύτερο για ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς!
Διαβάστε εδώ περισσότερα http://akis-angelakis.com/component/seminars/?view=seminar&id=417
post_2_katigories