OI ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Mon Oct 2016
που φωτίζουν τα μονοπάτια της ζωής σου που θέλεις να ακολουθήσεις για να φτάσεις κάπου.
Αν οι στόχοι σου δεν είναι ξεκάθαροι και αν δεν γνωρίζεις "γιατί" τους θέλεις, τότε μοιάζουν με προβολείς που δεν φωτίζουν αρκετά και η διαδρομή σου φαίνεται σκοτεινή, ομιχλώδης, χωρίς να μπορείς να διακρίνεις ποιος είναι ο προορισμός σου.
Και μια τέτοια διαδρομή τρομάζει τον άνθρωπο. Τον τρομάζει και τον θυμώνει. Φόβος και θυμός κατατρώγουν όλη τη δημιουργική ενέργεια που μπορεί να έχεις μέσα σου για να ονειρευτείς, να δημιουργήσεις και να προχωρήσεις με τη ζωή σου σε ανώτερο επίπεδο.
Γι αυτό, φίλες και φίλοι, έχει σημασία να θυμάστε πως όσο πιο ξεκάθαροι είστε με τους στόχους που βάζετε, όσο πιο συγκεκριμένοι είστε με τις επιθυμίες και τις προσδοκίες σας, τόσο πιο δυναμικά θα ανταπεξέρχεστε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που καθημερινά θα εμφανίζονται στη διαδρομή.
Κάντε την παρακάτω άσκηση γραπτά:
-Τι θέλω να πετύχω στη ζωή / δουλειά μου;
-Γιατί;
-Ποια είναι τα "τιμήματα" που θα πρέπει να πληρώσω ώστε να τα πετύχω;
-Θέλω να τα πληρώσω;
Βρείτε το χρόνο και δουλέψτε με τον εαυτό σας στο να δώσετε ξεκάθαρες απαντήσεις και να θυμάστε πως η απάντηση "ίσως" στην τελευταία ερώτηση δεν είναι δεκτή. Οι απαντήσεις θα είναι είτε "ναι" ή "όχι".
Είναι μια από τις πιο καλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσει να διευκρινήσετε πολλά πράγματα και να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον σας.
Καλή σας επιτυχία!
(Μαζί μπορούμε να δουλέψουμε σε θέματα προσωπικής ή επαγγελματικής ανάπτυξης : http://akis-angelakis.com/ournews-activities/712-news1.html )
post_ksekatharoi