ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ : Το μονοπάτι της επιβίωσης και της δημιουργίας

Sat Oct 2016

Υπευθυνότητα σημαίνει ότι κανείς δεν πρόκειται να κάνει κάτι για σένα.

Σημαίνει επίσης, ότι ΕΣΥ έχεις τη δύναμη να δημιουργήσεις, να καταστρέψεις ή να παραμελήσεις οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δική σου ζωή.

Κάθε φορά που ρίχνεις ευθύνες σε τρίτους, έξω από σένα, τότε δίνεις δύναμη, δίνεις χώρο στην ανεπάρκεια.

Ανεπάρκεια στο να εντοπίσεις την ευθύνη και τη δύναμη της δημιουργίας που ΕΣΥ έχεις για τη δική σου ζωή.

Υπευθυνότητα δεν σημαίνει ενοχή αλλά παραδοχή.

Παραδέχεσαι ότι διαθέτεις όλα εκείνα που απαιτούνται για να κυριαρχήσεις στη ζωή αντί η ζωή να κυριαρχήσει επάνω σου.

Στα Αγγλικά η λέξη «υπευθυνότητα» είναι μια σύνθετη λέξη. Αποτελείται από τις λέξεις “response”(ανταπόκριση) και “ability” (ικανότητα). Με άλλα λόγια, υπευθυνότητα είναι η δική σου ικανότητα να μπορείς να ανταποκριθείς σε οτιδήποτε βρίσκεται στο δρόμο σου. Να μπορείς να διαχειριστείς όλα εκείνα που η ζωή ξετυλίγει μπροστά σου. Να μην αποδέχεσαι μοιρολατρικά τίποτα. Να μη σκύβεις το κεφάλι και να μην κατηγορείς άλλους για τα δικά σου παθήματα. Παθήματα που είναι αποτέλεσμα δικών σου λάθος επιλογών και κινήσεων.

Όσο περιμένεις «νταντάδες» να σε κανακέψουν και να κάνουν πράγματα για σένα ή όσο αναζητάς «θύτες» για να επιρρίψεις ευθύνες για όσα δεν έχεις ή δεν έχεις κάνει, παραμένεις παιδί.

Η ζωή είναι ευλογία. Δεν είναι χόμπι. Η υπευθυνότητα είναι αυτή που κάνει τον «επαγγελματία» της ζωής να ξεχωρίσει από τον «ερασιτέχνη» της ζωής.

Από τη στιγμή που θα αντιληφθείς ότι ΕΣΥ είσαι ο παραγωγός, ο σκηνοθέτης, ο κινηματογραφιστής και ο πρωταγωνιστής του έργου που λέγεται «Η ζωή σου», έχεις ωριμάσει.

Γιατί αυτό είναι η υπευθυνότητα. Και ξεκινάει από τη στιγμή που σταματάς να ζεις επίπεδα, μονότονα, παθητικά.

Είναι ένα τεράστιο άλμα από την παιδικότητα στην ωριμότητα

post_ypeuthinotita