Η νέα γενιά πελατών διαμορφώνει τη νέα γενιά πωλητών!

Sat Oct 2016
Οι υποψήφιοι πελάτες μας ζορίζονται!
Ζουν μια ποικιλία εμπειριών που δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστες.
Αντιμετωπίζουν την πικρή αλήθεια που τους φέρνει ενώπιον των ευθυνών τους. Μια αλήθεια που υπαγορεύει πως ο καθένας τους είναι απόλυτα μόνος. Μόνος όσον αφορά το πώς θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί τις δυσκολίες και τα προβλήματα της οικονομικής αστάθειας που έχει πλημμυρίσει την επαγγελματική και προσωπική του ζωή.
Αισθάνονται ενοχή και θυμό. Αισθάνονται την ανάγκη να είχαν πισωγυρίσει το χρόνο, ώστε να μπορούσαν να είχαν ξοδέψει λιγότερα, να είχαν αποταμιεύσει περισσότερα και να είχαν αρνηθεί το δέλεαρ του υπερ-δανεισμού.
Έμαθαν με το σκληρό τρόπο ότι η προσωπική υπευθυνότητα σε σχέση με τη διαχείριση του χρήματος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιβίωσης στον 21ο αιώνα!
Έμαθαν ότι ίσως κάτι ήξεραν οι γονείς και οι παππούδες μας ή ακόμα και οι γονείς μας, κάθε φορά που έκλειναν το διακόπτη του ηλεκτρικού στο δωμάτιο που δεν χρησιμοποιούσαν ή που φρόντιζαν να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο ένα ρούχο, πριν το πετάξουν στα σκουπίδια.
Η νέα γενιά των πελατών ζει την ημέρα της κρίσης στα οικονομικά τους.
Κι έτσι, έχει διαμορφώσει ένα διαφορετικό προφίλ από εκείνο που είχε πριν μερικά χρόνια.
Διαθέτουν περισσότερη λογική και λιγότερο συναίσθημα, πριν αγοράσουν. Διαθέτουν καχυποψία με οποιαδήποτε προσφορά σε τιμή «ευκαιρίας» και προσθέτουν υπερβολικό «αλατοπίπερο σκεπτικισμού», πριν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μια αγορά.
Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι ανήκουν στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των πωλήσεων χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα ευέλικτοι, συστηματικοί και σταθεροί στο να :
  • Προσέχουν και προετοιμάζουν κάθε τους λέξη, διαφήμιση, επιστολή ή παρουσίαση, ώστε να αποδεικνύει ουσιαστικά την ωφελιμότητα αυτού που πουλούν στον υποψήφιο πελάτη.
  • Μπορούν να δείξουν με υπαρκτά παραδείγματα ότι μια αγορά αποτελεί «ευκαιρία» για τον πελάτη τους.
  • Δίνουν εγγυήσεις αποτελεσματικότητας και καλής χρήσης σε οτιδήποτε πουλούν.
  • Προσέχουν ιδιαίτερα σε ποιες δραστηριότητες επενδύουν το χρόνο τους.
  • Κάνουν περισσότερα πράγματα αποτελεσματικά από το να κάνουν απλώς … κάποια πράγματα.
  • Αναθεωρούν τακτικά τα πελατολόγιά τους ενώ παράλληλα φροντίζουν να επικοινωνούνδιακριτικά αλλά σταθερά με όλους εκείνους τους πελάτες και τους υποψήφιους πελάτες που είναι ιδιαίτερα επηρεασμένοι οικονομικά ή ψυχολογικά από την οικονομική κρίση.
  • Μη σταματούν να αναζητούν τρόπους που θα τους βοηθήσουν να κάνουν τις επαγγελματικές τους σχέσεις με τους πελάτες ιδιαίτερα ελκυστικές και προσοδοφόρες για όλους.
«Κάθε νέα προσαρμογή επιφέρει και μια κρίση στην αυτοπεποίθηση του ανθρώπου». –Eric Hoffer (1902 – 1983), συγγραφέας και φιλόσοφος.