BUSINESS & LIFE COACHING TIP: Τα εύκολα δεν είναι τα προσοδοφόρα!

Sat Oct 2016
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και εξακολουθεί να διαμορφώνεται σήμερα η επαγγελματική (σε όσους έχουν) και κοινωνική ζωή του Έλληνα, τίποτε τελικά, δεν χαρίζεται.
Απαιτείται συντονισμένη, εστιασμένη προσπάθεια, στρατηγική και στοχοθεσία για να φτάσεις κάπου.
Οι ξεκάθαροι στόχοι αποτελούν μέρος αυτής της στρατηγικής για επιβίωση και διάκριση.
Το θέμα όμως, είναι ότι ο παράγων "ιδρώτας" νου και σώματος, δηλαδή η δράση που απαιτείται παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη ενός στόχου ή όχι.
Καμιά νίκη, καμιά πρόοδος σήμερα δεν κερδίζεται από καναπέδες, ή μέσα από ευχολόγια. Η ταλαιπωρία, το ξεβόλεμα και το άνοιγμα στο άγνωστο και εχθρικό είναι προ-απαιτούμενα.
Άρα, προτείνω σε όλες και όλους εσάς που αναζητάτε το καλύτερο στη ζωή και στη δουλειά σας να προετοιμαστείτε ψυχολογικά και φυσικά για να αντιμετωπίσετε δυο αρνητικές δυνάμεις του μυαλού:
Την ομοιόσταση και την ψυχική σκλήρυνση.
Ομοιόσταση είναι η τάση να παραμένουμε ίδιοι, τόσο εμείς όσο και το γνώριμο περιβάλλον μας. Να μην αλλάζουμε. Παραμένοντας όμως ίδιοι, διατρέχουμε τον μεγάλο κίνδυνο της "σήψης" και της φυλάκισης σε περιβάλλοντα που μουχλιάζουν και είναι μολυσματικά.
Η ψυχική σκλήρυνση είναι η τάση που αποκτά ο άνθρωπος με την πάροδο των ετών να αρνείται το καινούργιο, το άγνωστο, το διαφορετικό. Κι έτσι, παραμένει εγκλωβισμένος με τη θέλησή του στο ίδιο σκοτάδι που μπορεί να τον ταλαιπωρεί.
Οι αλλαγές είναι ζωτικές σήμερα για τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Το παρελθόν μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα. Ένα "σήμερα" που μας πληγώνει. Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτό θα πρέπει να ξεβολευτούμε.
Και το ξεβόλεμα αυτό ξεκινάει πρώτα από μέσα μας.
post_effort