Η «τέχνη» της ηγεσίας στο Δικτυακό Μάρκετινγκ

Thu Sep 2016
Ηγεσία είναι η ικανότητα να μπορείς να προσελκύσεις κάποιον στα δώρα, τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρεις σαν επιχειρηματίας και leader. Η ηγεσία είναι μια μεγάλη πρόκληση της ίδιας της ζωής. Μέσα κι έξω από το δικτυακό μάρκετινγκ.
Κάθε μορφή "πρόκλησης" για να γίνει διαχειρίσιμη απαιτεί την ανάπτυξη ορισμένων δεξιοτήτων από το άτομο που επιθυμεί να τη διαχειριστεί. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η τέχνη να μπορείς να καλλιεργείς τις δεξιότητες. Ας δούμε μερικές από αυτές .
  • Να είσαι δυνατός, αλλά όχι αγενής. Μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν την πραγματική δύναμη με την αγένεια και την επιθετικότητα.
  • Να είσαι ευγενικός, αλλά όχι αδύναμος και μαλθακός. Η ευγένεια δεν είναι αδυναμία. Η ευγένεια είναι μια ειδική μορφή δύναμης. Θα πρέπει να είστε ευγενικοί όταν λέτε σε κάποιον την αλήθεια. Θα πρέπει να είστε ευγενικοί και να σκέφτεστε και τη μεριά του άλλου, λέγοντας την αλήθεια έτσι όπως είναι και χωρίς υπεκφυγές.
  • Να μάθεις να είσαι σκληρός, αλλά όχι κακός : Τα καλά παιδιά έρχονται δεύτερα, πρώτα έρχονται τα καλά και γενναία παιδιά! Σήμερα, χρειάζεται γενναιότητα για να παραμείνεις καλός χωρίς να σε καταβαραθρώσουν οι άλλοι.
  • Να είσαι ταπεινός, αλλά όχι δειλός και συνεσταλμένος. Μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν τη δειλία με την ταπεινότητα. Η ταπεινοφροσύνη είναι αυτό που αισθανόμαστε κάθε φορά που αναλογιζόμαστε την απόσταση που μας χωρίζει από τα αστέρια, ενώ παράλληλα, έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε κι΄ εμείς μέρος των αστεριών. Η ταπεινότητα είναι αρετή, αλλά η δειλία είναι αρρώστια. Η δειλία είναι μια οδύνη. Μπορεί να θεραπευτεί, αλλά δεν παύει να αποτελεί πρόβλημα.
  • Να είσαι υπερήφανος και όχι υπερόπτης. Σου χρειάζεται η υπερηφάνεια για να αντιμετωπίζεις τις καθημερινές προκλήσεις. Το κλειδί για να γίνεις ένας καλός ηγέτης είναι να είσαι υπερήφανος χωρίς να είσαι υπερόπτης. Η χειρότερη μορφή υπεροψίας είναι εκείνη που προέρχεται από την άγνοια. Είναι τότε που δεν ξέρεις ότι δεν ξέρεις.
  • Να έχεις χιούμορ, να ξέρεις να το χρησιμοποιείς κατάλληλα, και πάνω απόλα, να αποφεύγεις τις ακρότητες.
  • Να είσαι ρεαλιστής. Να καταπιάνεσαι με την αλήθεια. Μάθε να αποδέχεσαι τη ζωή έτσι όπως είναι. Αποδοχή δεν σημαίνει συμβιβασμός. Η ζωή είναι κάτι το μοναδικό. Μερικοί την αποκαλούν τραγική, αλλά η ζωή η ίδια είναι κάτι το μοναδικό.
Δύναμη, Ευγένεια, Σκληράδα, Ταπεινοφροσύνη, Υπερηφάνεια, Χιούμορ, Ρεαλισμός.
Όλες οι παραπάνω ιδιότητες μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε μορφή καθημερινότητας και σε κάθε μορφή επικοινωνίας με τους συνεργάτες σας και τους υποψήφιους συνεργάτες που συναντάτε.