Σύγχρονα Εκπαιδευτικά, Επιμορφωτικά Προγράμματα + Σεμινάρια

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να νιώθει μόνος.
Τελικά, μπορεί και να υπάρχει μόνον ένας λόγος.

Αυτός είναι ότι η μοναξιά βρίσκει χώρο κάθε φορά που αδυνατούμε – για οποιοδήποτε λόγο – να μοιραστούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας με κάποιον που εμπιστευόμαστε και που ξέρουμε πως νοιάζεται για μας.   Άλλο το να είσαι μόνος και άλλο το να νοιώθεις μόνος.  Το να νοιώθεις μόνος έχει να κάνει με τη δική σου πεποίθηση ότι δεν συνδέεσαι με τους ανθρώπους που σε περιστοιχίζουν στη ζωή ή στο περιβάλλον σου.

Τι να μην κάνεις όταν νοιώθεις έτσι :

ΜΗ βουλιάζεις στον καναπέ και ακούς γλυκανάλατη, μελαγχολική μουσική ή ερωτικά τραγούδια. Ούτε να βλέπεις δράματα ή μελοδραματικές ταινίες στην τηλεόραση.
ΜΗΝ προσπαθείς να νοιώσεις ρομαντικά.
ΜΗΝ προγραμματίσεις καμιά «μοναχική» δραστηριότητα ώστε να αισθανθείς ότι απασχολείσαι. Π.χ. Να πας περίπατο, να καθαρίσεις το σπίτι, να πας σινεμά, έστω και αν η ταινία είναι κωμική.
ΜΗΝ διαβάσεις ζώδια, ταρό αλλά ούτε να επισκεφτείς κανένα μέντιουμ.
ΜΗΝ επαφίεσαι σε κάποιο κατοικίδιο όταν νοιώθεις έτσι.

Τι μπορείς να κάνεις όταν νοιώθεις έτσι :

Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου σχετικά με το τι ακριβώς σε κάνει να νοιώθεις μοναξιά. Είναι επειδή δεν βρίσκεται κανείς δίπλα σου; Είναι επειδή έχεις μια σχέση με κάποιο άτομο για το οποίο δεν νοιάζεσαι πλέον; Είναι επειδή δεν σε γεμίζει η δουλειά σου;  Σκέψου και κατάγραψε τα συμπεράσματά σου σε ένα χαρτί. Γράψε όλες τις πιθανές συνθήκες που μπορεί να σου δημιουργούν μοναξιά, έτσι ώστε να έχεις ένα χρήσιμο πλαίσιο αναφοράς.

Μερικές ιδέες που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες για να γνωριστείς με ανθρώπους και να κάνεις νέες φιλίες :

Μάθε πως να ξεκινάς συζητήσεις με τους ανθρώπους.
Προσπάθησε να περιστοιχίζεσαι συνέχεια με τους σωστούς για σένα ανθρώπους – αυτούς που έχουν και μπορούν να σου μεταδώσουν ενέργεια αντί να στην κλέψουν.

 Προσπάθησε να έρθεις πιο κοντά συναισθηματικά με εκείνους τους ανθρώπους που σου αρέσουν και δεν έχεις λόγους να μην εμπιστεύεσαι.

Ποτέ, μα ποτέ μην αποζητάς τη συμπάθεια των άλλων. Άλλο το να ζητάς μια γνώμη και άλλο το να ζητάς τον οίκτο των άλλων.

(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΑΣ