ΑΛΛΟ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ!

Fri Apr 2018
ΑΛΛΟ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ!
Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την απόκτηση γνώσης με τη σοφία.
Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι επειδή παρακολουθούν σεμινάρια, διαβάζουν βιβλία ή αποκτούν πτυχία γνωρίζουν!
Κι΄ όμως, η γνώση δεν μετουσιώνεται σε σοφία εκτός κι αν εφαρμοστεί στην πράξη. Γιατί το να ξέρεις και να μην πράττεις, είναι σαν να μην ξέρεις!
Ούτε η γνώση σου χαρίζει επιδεξιότητα.  Πόσους ανθρώπους ξέρετε που έχουν γνώσεις αλλά είναι ανίκανοι, θεωρητικοί και καθόλου πραγματιστές με όσα λένε, σκέφτονται ή πράττουν;
Η επιδεξιότητα είναι αποτέλεσμα. Είναι κάτι που γεννιέται.
Η επιδεξιότητα είναι απόρροια της εφαρμοσμένης δεξιότητας. Δεξιότητα είναι κάτι που μαθαίνεται βήμα προς βήμα. Αμέσως μετά, πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη κατ' επανάληψη μέχρις ότου η δεξιότητα μετατραπεί σε επιδεξιότητα.
Για παράδειγμα, το να μάθεi κάποιος ποδήλατο είναι μια δεξιότητα. Το να ποδηλατεί καθημερινά μετατρέπει αυτή τη δεξιότητα σε επιδεξιότητα γιατί η καθημερινή του ποδηλασία βελτιώνεται μέσα από την πρακτική και την επανάληψη.
Η δεξιότητα δεν κάνει κάποιον επιδέξιο.
Η δεξιότητα μπορεί να μετατραπεί σε επιδεξιότητα μόνον όταν κυριαρχήσεις επάνω της.  Και η κυριαρχία είναι κάτι που είναι αποτέλεσμα χρήσης και επαναληψιμότητας στην πράξη όλων εκείνων που γνωρίζεις και σου φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο επιδέξιος άνθρωπος είναι εκείνος που ξεχωρίζει, που διακρίνεται, που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις μετριότητες.
Ο γνώστης που δεν εφαρμόζει όλα όσα ξέρει φαίνεται από τις προθέσεις του, τις υποσχέσεις του και τις ...απογοητεύσεις του.
Ο επιδέξιος άνθρωπος φαίνεται από τα αποτελέσματα του.
Γι' αυτό φίλες και φίλοι, προσπαθήστε στη ζωή και στη δουλειά σας να γίνεστε όχι απλοί γνώστες αλλά επιδέξιοι με οτιδήποτε κάνετε.
Γιατί στην επιδεξιότητα κρύβεται και η διαφορά που θα καταφέρετε να κάνετε ώστε να ξεχωρίσετε και να διακριθείτε σε μια χώρα και μια κοινωνία στην οποία οι «ευεργετημένοι»  και οι μετριότητες κυριαρχούν.