ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Tue Dec 2017
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Είναι αυτά τα τρία συναισθήματα που αυτές τις ημέρες πλημμυρίζουν την ψυχή μου.
Και θα σας πω λίγα λόγια για καθένα από αυτά.
Για τη συγκίνηση, που αποτελεί ένα καλό «σύντροφο» στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια, έχω να πω ότι αυτή πηγαίνει χέρι-χέρι με την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη για όσα έχω βιώσει, για όλα εκείνα που έχω μοιραστεί και για όλα αυτά που ποτέ πια δεν θα συναντήσω στη ζωή μου και έχω αφήσει πίσω μου.  Πράγματα, ανθρώπους και εμπειρίες.
Για τη σοφία θέλω να πω ότι είναι κάτι που δύσκολα κι’ επώδυνα κερδίζεται.  Γιατί αναδεικνύεται μέσα από τον πόνο, τα λάθη και τις αμαρτίες των ημερών που πέρασαν ελπίζοντας να έχω αποκομίσει τα δώρα τους.  Και το δώρο που μια αποτυχία έχει να σου προσφέρει είναι η σοφία να μη την επαναλάβεις.  Είναι το μάθημα που έχεις μάθει.
Όσον αφορά το δημιουργικό προβληματισμό, αυτός είναι ο σύντροφος και ο εμπνευστής μου. Ο παρακινητής και ο φύλακας – άγγελός μου κάθε φορά που σκέφτομαι τις ημέρες, τους μήνες και τα χρόνια που ίσως ξεδιπλωθούν μπροστά μου.  Με αφυπνίζει από τη νάρκη της αδράνειας, με απελευθερώνει από το σκοτάδι της ηττοπάθειας και με κάνει να κωφεύω στα καλέσματα του φόβου που κάποιες δύσκολες νύχτες  περικυκλώνει απειλητικά τα όνειρά μου.
Φίλες και φίλοι, μοιράζομαι αυτές τις σειρές μαζί σας τέτοιες ημέρες γιατί θεωρώ ότι η ατμόσφαιρα της αγάπης για κάποιους ή της μοναξιάς για κάποιους άλλους, δίνει χώρο στα τρία αυτά συναισθήματα που με τη σειρά τους,  έρχονται να θυμίσουν σε καθένα και κάθε μια από εμάς, πόσο σημαντικό είναι να βλέπουμε και να αισθανόμαστε αυτό που πραγματικά υπάρχει αυτές τις ημέρες.
Το αληθινό φως της ελπίδας και της δημιουργίας να ξεπροβάλει μέσα από το βαθύτερο σκοτάδι!