ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Wed Nov 2017
ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
  1. Δημιούργησε ένα χώρο αποκλειστικά για σένα – Είναι πολύ σπουδαίο να έχεις χώρο και χρόνο για σένα. Μια δική σου γωνιά όπου εκεί θα μπορείς να κάνε ό,τι θέλεις. Θα μιλάς με τον εαυτό σου, θα εξομολογείσαι, θα κλαις, θα γελάς, θα προσεύχεσαι, θα διαλογίζεσαι. Θα απολαμβάνεις αυτό που είσαι.
 
  1. Να περνάς λίγο χρόνο στην ησυχία, καθημερινά – Οι σύγχρονοι γρήγοροι και θορυβώδεις ρυθμοί της ζωής μας κλέβουν την εσωτερική καθοδήγηση που όλοι έχουμε έμφυτη μέσα μας. Για να αναπνεύσει θα πρέπει να ηρεμούμε και να μένουμε ήσυχοι και ακίνητοι για λίγο.
 
  1. Να εντοπίσεις αυτή την ξεχωριστή φωνή που βρίσκεται μέσα σου – Αυτό που πολλοί ονομάζουν διαίσθηση ή έκτη αίσθηση. Μάθε να μην την αγνοείς και να την ακούς. Έτσι η ζωή σου θα γίνει λίγο πιο εύκολη.
 
  1. Να κάνεις ερωτήσεις στον εαυτό σου και να μην προϋποθέτεις ποτέ τις απαντήσεις – Να κάνεις κάθε ημέρα ερωτήσεις στον εαυτό σου. Είναι πολύ καλύτερο να λειτουργείς μέσα από μια βάση αυτογνωσίας και όχι αντίδρασης ή υποτέλειας προς τους άλλους.
 
  1. Βρες μια δραστηριότητα που σε γεμίζει με χαρά και ηρεμεί την ψυχή σου – Όταν κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, αγαπάμε τη ζωή που έχουμε και μαθαίνουμε να αγαπάμε και τον εαυτό μας.
 
  1. Κάνε τον καθημερινό πρωινό σου έλεγχο – Πριν σηκωθείς από το κρεβάτι και πριν αρχίσεις τα άγχη και τα τρεξίματα, βρες μερικά δευτερόλεπτα, ή λεπτά και μείνε με τον εαυτό σου και έλεγξε πως αισθάνεσαι, τι σκέφτεσαι και που πας.
 
  1. Θυμήσου τα «ράσα δεν κάνουν τον παππά». Γι αυτό μην αφήνεις τα έξω να σου διαμορφώνουν την προσωπικότητά σου. Το ντύσιμο της ψυχής ξεκινάει από τα μέσα προς τα έξω.
 
  1. Να είσαι ειλικρινείς με τους άλλους ανθρώπους σχετικά με τις δικές σου ανάγκες και τα δικά σου όρια – Από τη στιγμή που έχεις ξεκαθαρίσει τί είναι αυτό που εσύ θέλεις, κάνε και τους άλλους να το μάθουν. Μην τους στέλνεις μπερδεμένα σήματα. Αν παραμένεις σιωπηλός, υπάρχει περίπτωση να απογοητεύσεις τον εαυτό σου και τους άλλους πολύ περισσότερο απ όσο αν ακουγόταν ολόκληρη η αλήθεια.
 
  1. Να αναλύεις αυτά που λένε οι άλλοι άνθρωποι για σένα. Μην τα πιστεύεις όλα όσα σου λένε, αλλά ούτε και να τα αγνοείς. Πάντα να θυμάσαι ότι ο κάθε άνθρωπος βλέπει τα πράγματα μέσα από τη δική του σκοπιά (παρελθούσες εμπειρίες, δικές του ανάγκες, επιθυμίες, κ.λ.π.).
 
  1. Να ευγνωμονείς την ίδια τη ζωή και όλα όσα έχεις, πολλά ή λίγα. Κάθε φορά που ευγνωμονείς, αναγνωρίζεις την ομορφιά και σου δίνεται η ευκαιρία να τιμήσεις τον εαυτό σου ακόμα περισσότερο.
 
(Εμπνευσμένο από κείμενο αγνώστου συγγραφέα στο διαδίκτυο - αν έχετε περισσότερες πληροφορίες για να αποδώσουμε τα εύσημα στον συγγραφέα του, επικοινωνήστε μαζί μου).