ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Wed Nov 2017
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
Πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως θα πρέπει πάντα να ευχαριστούν όλους εκείνους που συναναστρέφονται. Νομίζουν πως κάνοντας κάτι τέτοιο, θα αποκτήσουν την εύνοια και τη συμπαράσταση όλου του κόσμου.
Πόσο λάθος κάνουν!
Κάθε φορά που προσπαθείτε να τους ευχαριστήσετε όλους, γρήγορα θα πάθετε τόση μεγάλη ζημιά που θα σας στοιχίσει. Τελικά εσείς θα είστε οι μοναδικοί χαμένοι.
Μια φορά κι΄ένα καιρό ήταν ένας γέρος, ένα αγόρι κι ένας γάϊδαρος. Πήγαιναν στην πόλη και είχαν αποφασίσει ότι το αγόρι θα ήταν καβάλα. Καθώς προχωρούσαν οι άνθρωποι τους κοιτούσαν και σχολίαζαν πόσο ντροπή ήταν για το νεαρό να είναι καβάλα και ο γέρος να περπατάει. Τότε το αγόρι και ο γέρος αποφάσισαν ότι μάλλον θα είχαν δίκιο εκείνοι που τους κριτίκαραν κι έτσι άλλαξαν θέσεις.
Μετά από λίγο, ενώ συνέχιζαν, κάποιοι άλλοι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν κρίμα να κάνει ένα τόσο νέο αγόρι να πηγαίνει με τα πόδια. Κι΄ετσι αποφάσισαν να περπατάνε και να ξεκαβαληκέψουν το γάϊδαρο.
Σύντομα κι ενώ περνούσαν μπροστά από κάποιους άλλους ανθρώπους κάποιοι θεώρησαν βλακεία να τους βλέπουν να περπατούν και το γαϊδούρι να προχωράει χωρίς φορτίο. Ο γέρος και ο νεαρός αποφάσισαν ότι είχαν δίκιο και καβάλησαν και οι δυό τους το γαϊδούρι.
Παρακάτω οι άνθρωποι άρχισαν να σχολιάζουν πόσο κρίμα ήταν για το γαϊδουράκι να κουβαλάει τόσο βαρύ φορτίο. Και τότε ο γέρος και ο νεαρός αποφάσισαν να ξεκαβαλικέψουν και να κουβαλήσουν οι ίδιοι το γάϊδαρο.
Καθώς περνούσαν μιά γέφυρα, το γαϊδούρι τους ξέφυγε και έπεσε μέσα στο ποτάμι και πνίγηκε.
Μήπως κι΄εσείς φίλοι μου, προσπαθείτε να τα έχετε καλά με όλους; Μήπως αγωνίζεστε και αγωνιάτε αν όλοι όσοι γνωρίζετε σας συμπαθούν; Μήπως έχετε την αγωνία να είστε αρεστοί σε όλο τον κόσμο;
Αν ναι, τότε, καλώς ήρθατε στην πόλη της απελπισίας, της θλίψης και του άγχους!
Πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως είναι εύκολο, εφικτό και δυνατό να τα έχουν καλά με όλο τον κόσμο. Αισθάνονται ανεπαρκείς αν δεν έχουν την έγκριση και την αποδοχή όλων εκείνων που γνωρίζουν για πολύ ή λίγο στη ζωή τους.
Νομίζουν πως μπορούν να τα πάνε καλά με όλο τον κόσμο. Ξεχνούν πως πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τους αντιπαθήσουν, θα διαφωνήσουν ή ακόμα και θα αδιαφορήσουν γι΄αυτούς.
Κι΄έτσι πέφτουν στην παγίδα του να μετρούν το πόσο όμορφα ή άσχημα αισθάνονται ανάλογα με τη γνώμη που νομίζουν ότι οι άλλοι έχουν γι΄αυτούς. Κάνουν το λάθος θα ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο αδύνατο.
Ναι φίλοι μου, είναι αδύνατο να γίνετε συμπαθείς και αρεστοί σε όλους τους ανθρώπους που σας περιστοιχίζουν.
Μην αφήνετε τις εντυπώσεις των άλλων για το άτομό σας να προκαθαρίζουν τη ζωή σας. Αυτό που έχει σημασία είναι να φροντίζετε να περιστοιχίζεστε από μερικούς καλούς και αγαπημένους ανθρώπους που να σας στηρίζουν και να τους στηρίζετε με τη σειρά σας κι΄εσείς.
Η ανθρώπινη φύση είναι άγνωστη, αδιάφανη και μυστηριακή. Ποτέ μη νομίσετε ότι θα σας αποκαλύψει τα μυστικά της. Πάντα θα κρατά πράγματα για τον εαυτό της. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα συμπεριφέρονται απρόβλεπτα, περίεργα, απροσδιόριστα.
Γι΄αυτό κι΄εσείς μην αγωνιάτε άδικα και μην πανικοβάλλεστε θεωρώντας καθήκον σας να τους έχετε όλους ευχαριστημένους. Φροντίστε να κάνετε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σας και τους συνανθρώπους μας και μην φυλακίζετε τις προοπτικές σας στην γνώμη των άλλων.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του γνώμη κι΄αυτή διαμορφώνεται ανάλογα με τον τρόπο που εκείνος σκέφτεται και ανάλογα με τα δικά του βιώματα και προκαταλήψεις. Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα γι΄αυτό.
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε καλοί, ευγενικοί, συμπονετικοί, δίκαιοι και δυναμικοί με τον εαυτό σας, το περιβάλλον σας και τις ανάγκες σας.
Τα καλά παιδιά έρχονται δεύτερα. Πρώτα έρχονται τα καλά και γενναία παιδιά. Θέλει γενναιότητα σήμερα να παραμείνετε άνθρωποι χωρίς να σας μετατρέψουν σε θύματα, ή υποχείρια τους κάποιοι άλλοι.
Θέλει γενναιότητα να προτάσσετε τη γνώμη και τις ανάγκες σας εκεί που οι άλλοι προσπαθούν να σας επιβληθούν με το μέτρο της αδικίας, της απαξίωσης και της συνωμοσίας.
Θέλει λεβεντιά να λέτε «όχι» εκεί που οι άλλοι σας πιέζουν να λέτε «ναι».
Και όλα αυτά έχουν το τίμημά τους. Όλα αυτά κοστίζουν. Γι΄αυτό λοιπόν, κάντε σήμερα το πρώτο βήμα. Θυμηθείτε η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την αναλώσετε προσπαθώντας να υλοποιήσετε το αδύνατο. Θυμηθείτε πάντα θα υπάρχει μια άλλη γνώμη.
Είναι στο χέρι σας να την προσπεράσετε, να την αντιμετωπίσετε, ή να καταθέσετε τη δική σας σφραγίδα. Τη σφραγίδα της μοναδικότητας και της λαμπρότητας που κάνει τη δική σας προσωπικότητα να ξεχωρίζει από το πλήθος.