ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ!

Sat Nov 2017
ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ!
Μέσα από τα λάθη σου να ψάχνεις για το μάθημα.
Κόλαση σημαίνει να μη μαθαίνεις από τα λάθη σου, να ξέρεις ποια είναι αυτά και να τα επαναλαμβάνεις, αισθανόμενος ανίκανος να κάνεις κάτι γι΄ αυτό.
Κάθε φορά που αποτυγχάνεις μην ψάχνεις για άλλοθι, για δικαιολογίες. Ψάχνε για μαθήματα.
«Η επιτυχία δεν απαιτεί καμία εξήγηση. Η αποτυχία δεν επιτρέπει κανένα άλλοθι». Napoleon Hill (1883-1970), Συγγραφέας.
«Πιάσε» τα μηνύματα.
Αν κάθε πωλησιακή σου αποτυχία σε κάνει σοφότερο, εξυπνότερο και αποτελεσματικότερο αντί να σε απογοητεύει, τότε δεν αργεί η στιγμή που θα μεγαλουργήσεις σαν πωλητής!
«Η αποτυχία είναι μόνο  μια ευκαιρία να αρχίσεις από την αρχή, αλλά εξυπνότερα αυτή τη φορά». Henry Ford (1863-1947),Βιομήχανος, Εφευρέτης.
Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη.
Να φοβάσαι όταν δεν μαθαίνεις από αυτά τα λάθη, ώστε να μη τα επαναλάβεις μελλοντικά.
«Μια ζωή που την πέρασες κάνοντας λάθη δεν είναι μόνο περισσότερο αξιοπρεπής, αλλά και περισσότερο χρήσιμη από μια ζωή την οποία πέρασες χωρίς να κάνεις τίποτα». George Bernard Shaw (1856-1950),Συγγραφέας και κριτικός.
Κάθε φορά που αποτυγχάνεις έχεις δυο επιλογές. Η πρώτη είναι να απογοητευτείς και να μην τολμήσεις ξανά.
Η δεύτερη είναι να μάθεις από αυτή την αποτυχία και να είσαι υπερήφανος για το κουράγιο που έδειξες κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς σου.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα ξαναδοκιμάσεις, θα λειτουργήσεις διαφορετικά γιατί θα έχεις αποκτήσει τη γνώση και τη σοφία, που μόνο οι επιτυχημένοι αντλούν μετά από κάθε αποτυχία τους.
Γι αυτό, ποτέ μην κατηγορείς τον πελάτη ή την κακή σου τύχη, μετά από μια αποτυχημένη παρουσίαση.  Πάντα να λες «Ας είναι καλά ο άνθρωπος γιατί με έμαθε….»  και να αναλογίζεσαι ποιο ήταν το μάθημα που έμαθες και που δεν πρόκειται να επαναλάβεις ξανά.
Γιατί τότε είναι που η αποτυχία μετατρέπεται σε σοφία.  Μόνον όταν αποκομίσεις το μάθημα που φέρνει μαζί της.
Γιατί αν δεν το κάνεις, τι σου έχει μείνει;
Η αποτυχία.